Vezelrijke sandwich
Vezelrijk eten is zo ingewikkeld nog niet. Sterker nog: met een paar kleine aanpassingen zet je al gauw flink wat extra vezels op de teller!
Vegetarisch - kan glutenvrij - kan lactosevrij - kan veganistisch - kan FODMAP-arm*
Bereidingstijd: 5 minuten
Aantal personen: 1 persoon
Ingrediënten
- ½ avocado
- 1/3 rode paprika
- 10 g amandelen, ongezouten
- 2 sneetjes volkorenbrood
- een beetje halvarine
- twee plakjes (plantaardige) kaas
Bereiding
- Snijd de avocado en rode paprika in reepjes en hak de amandelen grof.
- Besmeer de volkoren boterhammen met een laagje halvarine.
- Beleg de boterhammen met kaas, avocado, paprika en top af met de gehakte amandelen.
Recept aanpassen
- Glutenvrij: kies voor volkoren glutenvrij brood
- Lactosevrij: harde kazen bevatten vaak geen of heel weinig lactose, waardoor het goed te verdragen is. Of kies voor een kaas volledig vrij van lactose.
- Veganistisch: kies voor plantaardige kaas
- FODMAP-arm: kies voor glutenvrij brood. Gebruik in plaats van avocado bijvoorbeeld sla, tomaat of komkommer en kies voor een groene paprika.
Vezels
Deze sandwich bevat 10 gram vezels. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.
*Dit recept is samengesteld met ingrediënten die meestal laag zijn in FODMAPs en mogelijk beter verdragen worden door mensen met een gevoelige buik of PDS. Echter, dit verschilt per persoon. Kijk dus goed in de ingrediëntenlijst welke producten jij wel of niet kan verdragen. Meer weten over FODMAPs? Lees hier meer over het FODMAP dieet.