Havermoutpizza
Ben je op zoek naar een gezonder (maar minstens zo lekker!) alternatief voor die standaard diepvriespizza? Wij helpen je verder. Want wist je dat je door slim gebruik te maken van vezelrijke ingrediënten, zoals havermout, een lekkere pizza kan maken? En uiteraard kun je hem met van alles beleggen... Hieronder geven wij je slechts een paar tips! Ga jij hem proberen?
Glutenvrij* - vegetarisch - kan lactosevrij
Bereidingstijd: 20 minuten breiden, 40 minuten in de oven
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
- 250 g havermout
- 12 zongedroogde tomaatjes
- 2 eieren
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 el olijfolie
- 190 ml water
- ½ courgette
- 1 rode paprika
- 2 el pesto
- handje geraspte (plantaardige) kaas
Bereiding
- Doe de havermout, 8 zongedroogde tomaatjes, 2 eieren en de Italiaanse kruiden samen met 190 ml water in de blender en mix tot er een glad deeg ontstaat.
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Smeer het mengsel uit tot een dikte van max. 0,5 cm tot één grote plaatpizza.
- Schuif in de oven en bak de bodem 10 minuten op 200 °C.
- Snijd ondertussen de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Hak het restant van de zongedroogde tomaatjes fijn.
- Haal de bodem uit de oven en beleg de pizza met de courgette, de paprika, het restant zongedroogde tomaatjes en de pesto. Garneer af met wat geraspte kaas.
- Bak de pizza vervolgens goudbruin in ongeveer 30 minuten op 200 °C .
Recept aanpassen?
- Glutenvrij*: haver bevat van nature geen gluten, maar kunnen altijd sporen bevatten. Controleer altijd op het etiket of het product glutenvrij is.
- Lactosevrij: pesto en geraspte kaas bevat vaak geen of heel weinig lactose, waardoor het goed te verdragen is. Of kies voor een plantaardige pesto en plantaardige kaas.
Vezels
Dit gerecht telt 16,5 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.