Meewerkstagiair Communicatie

Locatie: Amersfoort                             Vergoeding: € 350,- per maand
Contract: 32 - 40 uur                           Vakgebied: Communicatie
Stageduur: 4 á 5 maanden                 Startdatum: februari 2019

Heb jij een passie voor communicatie en wil je stage lopen in een hecht team bij een mooie organisatie? Wij zoeken een bevlogen meewerkstagiair(e) Communicatie die de droom van de Maag Lever Darm Stichting, een gezonde buik voor iedereen, helpt realiseren. Reageer snel op deze vacature!

team mlds

De Toiletalliantie

De MLDS heeft mede de aanzet gegeven tot de Toiletalliantie: dertien organisaties strijden samen voor meer toiletten. Want openbare en opengestelde toiletten, daar zijn er véél te weinig van in Nederland. Omdat naar het toilet gaan een basisbehoefte is,  hebben veel mensen  last van het tekort aan toiletten. Daar moet verandering in komen en jij kan ons daar bij helpen.

Onderzoek?

Mocht je voor je stage (ook) onderzoek moeten doen, dan nodigen we je toch uit te reageren, omdat er op dat vlak  mogelijkheden genoeg zijn.

Een greep uit jouw verantwoordelijkheden:

 • Content maken voor ons platform waarkaniknaardewc.nl: nieuwsberichten, achtergrondinformatie toegankelijk maken voor een breed publiek, succesverhalen, maar ook ervaringsverhalen van mensen die last hebben van een tekort aan toiletten;
 • Meedenken over de verbetering van deze website (wat mist er nog aan structuur, content, infographics, foto- en videomateriaal of multimedia?)
 • Nieuwsbrief samenstellen die naar de alliantiepartners gaat, onze vrijwilligers maar ook naar ruim 25.000 steunbetuigers;
 • Indien nodig: bijeenkomsten organiseren voor de Toiletalliantie;
 • Ad-hoc werkzaamheden op het gebied van communicatie, belangenbehartiging, coördinatie vrijwilligers en (social) media in overleg met de projectleider. Dit kan variëren van het schrijven van een persbericht, het maken van een vlog, het plaatsen van een Facebookpost tot het uitzoeken van achtergrondinformatie voor een gesprek met een gemeente.

Waar ben je goed in:
Natuurlijk zijn we op zoek naar een enthousiast, gedreven en resultaatgericht persoon. Maar bovenal zoeken we naar een echte teamspeler die:

 • Publiekscommunicatie: je weet informatie zo pakkend op te schrijven of in beeld te brengen dat mensen erover gaan praten, of beter nog: zelf in actie komen en de politiek of de media opzoeken.
 • Samenwerken: strijden voor meer toiletten doen we met dertien organisaties en een projectteam bij de MLDS. Je werkt daarin soepel samen en stemt zaken goed af met je collega’s, projectleider en indien nodig andere alliantiepartners. Je bent sociaal, ondernemend en neemt initiatief.

 

 

 

 • Kansen inschatten: als je iets tegenkomt dat interessant is kan je prima inschatten of we hiermee naar de media of de politiek moeten stappen of dat het iets is voor een nieuwsberichtje op de website, of dat een alliantiepartner ermee verder kan.

Wat bieden we je:
Als jij jouw kracht als stagiair aan onze stichting kunt toevoegen, dan zetten wij daar graag iets tegenover. De Maag Lever Darm Stichting heeft jou veel te bieden, zoals:

 • Een dynamische werkomgeving waarin je met alle facetten van communicatie te maken krijgt, en waarbij je werkt aan het oplossen van een typisch Nederlands probleem;
 • Een werkplek op het kantoor van de Maag Lever Darm Stichting in Amersfoort (naast het NS-Station), maar in overleg met de alliantiepartners kan je wellicht ook bij hen je werk doen (in Breda, ’s-Hertogenbosch, Utrecht, Amersfoort, Houten of Woerden).
 • Een stagevergoeding van €350 per maand (en reiskostenvergoeding indien niet in het bezit van een OV-Studentenkaart). Uiteraard vergoeden we ook kosten die je moet maken voor je werk;
 • Begeleiding door een projectleider en ervaren communicatie-collega’s.

De Maag Lever Darm Stichting
Ons enthousiaste en gedreven team van 30 collega’s zet zich vanuit het centraal gelegen kantoor in Amersfoort (Stationsplein) dagelijks in voor de twee miljoen buikpatiënten in Nederland. Maar dat niet alleen: we zijn er natuurlijk ook voor de ‘gezonde buik’. Samen hebben wij grootse dromen – en we verwachten van jou dat jij deze dromen deelt. Al 35 jaar werken wij hard aan het voorkomen en bestrijden van maag-, darm- en leverziekten en om de kwaliteit van leven van buikpatiënten te bevorderen. Dit doen wij onder andere door fondsen te werven om voorlichting te geven en wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken.

Interesse of vragen?

Graag ontvangen we je motivatie en cv vóór 31 januari 2019. Je kan deze richten aan projectleider Marjon Kranenbarg, marjonkranenbarg@gmail.com, 06 82 00 02 43. Zij is ook in de kerstvakantie benaderbaar voor vragen. Je kan ook voor meer informatie kijken op http://www.waarkaniknaardewc.nl.

Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven