Fondsenwerver (particuliere donateurs)

Word jij onze nieuwe fondsenwerver?

Contract: 32-40 uur
Vakgebied: fondsenwerving
Locatie: Amersfoort

Zet je je graag in voor een gezonde spijsvertering? En weet je strategie en uitvoering te combineren? Stop dan met wat je aan het doen bent en reageer op deze vacature.

 

team mlds

Wie zoeken wij? 
Je komt te werken binnen het team Fondsenwerving van de Maag Lever Darm Stichting. Dit team brengt onze doelbestedingen (wetenschappelijk onderzoek, maatschappelijke projecten, zorgprojecten en voorlichting) onder de aandacht om fondsen te werven. Je hebt dus een passie voor particuliere fondsenwerving en bent als geen ander in staat onze droom op effectieve wijze over te brengen op diverse doelgroepen. Je bent resultaatgericht met een goede dosis analytisch vermogen en een echte teamspeler.

Je werkt nauw samen met de database marketeer, online marketeer, gezondheidsvoorlichters en communicatieadviseurs. De Maag Lever Darm Stichting werkt in projecten en naast vakexpertise verwachten we ook dat je je inhoudelijk snel ‘vastbijt’ in onze onderwerpen.

Wat ga je doen?
Jij:

 • bent die doelgerichte DM-specialist die fondsenwervende activiteiten succesvol initieert, coördineert en begeleidt.
 • weet hoe je externe relaties en bureaus moet aansturen en zorgt ervoor dat jullie samen het gewenste resultaat behalen.
 • kunt de vertaalslag maken van de strategische routes en bijbehorende projecten en onderzoeken naar het donateursprogramma.
 • weet in verschillende rollen goed samen te werken in projectteams (als projectmedewerker en als projectleider)
 • werkt nauw samen met de collega’s van het online team en werkt aan een geïntegreerde donateursbenadering.
 • gaat aan de slag met acquisitie, upgrading, behoud en loyaliteit. Alle facetten om onze donateursdatabase optimaal te bedienen en uit te bouwen.
 • maakt niet alleen plannen, maar voert deze ook vol enthousiasme uit.
 • zorgt, in nauwe samenwerking met je collega database management, voor de noodzakelijke analyses en rapportages.
 • past bij de MLDS want je bent: nieuwsgierig, ondernemend, eigenwijs en persoonlijk.

Jouw profiel
Jij bent analytisch, nauwkeurig, resultaatgericht en ondernemend. Daarnaast heb je bij voorkeur:

 • Minimaal 2 jaar DM ervaring, ervaring TM en F2F is een pré
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Data driven
 • Analytisch sterk

Wat kun je van ons verwachten?
Als jij deze waarde aan onze stichting kunt toevoegen, dan zetten wij daar graag iets tegenover. De Maag Lever Darm Stichting heeft jou veel te bieden, zoals:

 • De kans om een bijdrage te leveren aan onze strijd tegen spijsverteringsziekten in Nederland
 • Veel zelfstandigheid en goede ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een informele werksfeer; hoe serieus en betekenisvol ons werk ook is, we maken ook plezier met elkaar
 • Een salaris passend bij de ervaring en talenten die je meeneemt (dat ligt tussen bruto €2.700 en €4.000 op basis van fulltime dienstverband, 40 uur)
 • Een overeenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging als we allebei enthousiast zijn over de samenwerking

De Maag Lever Darm Stichting
Ons enthousiaste en gedreven team van 30 collega’s zet zich vanuit het centraal gelegen kantoor in Amersfoort dagelijks in voor de twee miljoen buikpatiënten in Nederland. Maar dat niet alleen: we zijn er natuurlijk ook voor de ‘gezonde buik’ als metafoor voor een gezond spijsverteringsstelsel. Samen hebben we grootse dromen – en we verwachten van jou dat je deze dromen deelt. Al ruim 35 jaar werken wij hard aan het voorkomen en bestrijden van maag-, darm- en leverziekten en om de kwaliteit van leven van buikpatiënten te bevorderen. Dit doen wij onder andere door fondsen te werven. Dankzij onze donateurs geven we voorlichting en maken we wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Wij investeren in wetenschappelijk onderzoek, met als doel spijsverteringsziekten te genezen en voorkómen. Wij financieren onderzoeken die gericht zijn op het ontwikkelen van oplossingen op de langere termijn, maar ook in kleinschaliger onderzoek.

We hebben de ambitie dat onze medewerkers als ambassadeurs gemotiveerd bijdragen aan een gezonde buik voor iedereen. We hebben betekenisvol werk en dat is voelbaar op de werkvloer. Dit doen we binnen een organisatiestructuur waarbij medewerkers binnen kaders veel verantwoordelijkheid krijgen en hierbinnen hun eigen talenten kunnen benutten en ontwikkelen. We bouwen met elkaar aan een gedreven organisatie waarbij het verschil maken voor de patiënt centraal staat. Persoonlijk, ondernemend, eigenwijs en nieuwsgierig zijn hierbij de kernwoorden waarin wij geloven. Alle (nieuwe) collega’s krijgen enerzijds een inspirerend inzicht in de werking van de spijsvertering en wat dit voor jou kan betekenen. Anderzijds vinden we het belangrijk dat je de uitdagingen van de buikpatiënten kunt en wilt begrijpen.

Bij de MLDS hebben we veel aandacht voor een gezonde leefstijl en roken we niet. We reizen bij voorkeur met het openbaar vervoer of komen op de fiets naar het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort.

Geeft het je een goed ‘buikgevoel’?
E-mail dan je motivatie en cv vóór 25 februari a.s. onder vermelding van ‘fondsenwerver’ naar Chantal Verheul via sollicitatie@mlds.nl. Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Jacqueline Brens, aanvoerder a.i. team Fondsenwerving, via 033-752 3500.

Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven