Financial controller

Ben jij de bevlogen collega die samen met de Maag Lever Darm Stichting en het Diabetes Fonds strijdt voor een gezonde samenleving?

 Wij zijn op zoek naar een financieel controller in ons team finance (binnen het shared service center)

 • 36 - 40 uur in de week
 • Standplaats Amersfoort

Team Finance is ontstaan vanuit een samenwerking tussen het Diabetes Fonds en de Maag Lever Darm Stichting.

Heb je een aantal jaar ervaring in accounting of financial control en zoek je een uitdagende volgende stap in je carrière? Dan is dit jouw mogelijkheid. Als Financial Controller maak je onderdeel uit van Team Finance bestaande uit 5 collega's. In jouw rol ben je verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de financiële administratie van onze organisaties en lever je, als kritische sparringpartner van de business controller, een actieve bijdrage in het realiseren van de organisatie doelstellingen.

Een greep uit jouw verhaal
Jij:

 • bent eindverantwoordelijk voor de juistheid van de financiële administratie (crediteuren-, debiteuren- en salarisadministratie, grootboek, BTW aangiftes, maandafsluiting en maandrapportage, jaarcontrole werkzaamheden en jaarrekening);
 • hebt een coördinerende rol richting de financieel medewerkers m.b.t. het correct verwerken van de financiële administratie;
 • bent verantwoordelijk voor periodieke financiële rapportages en het opstellen en ontwikkelen van periodieke managementrapportages inclusief analyses;
 • beantwoordt vragen van collega’s;
 • voert financiële analyses uit ter ondersteuning van beslissingen en adviseert de business controller hierover;

 

 

 • signaleert risico’s en fungeert als sparringpartner voor de business controller;
 • bent een kennisexpert in jouw vakgebied en staat open om nieuwe dingen te leren;
 • hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met werken met Afas software (Profit);
 • kunt goed onder druk werken en bent een echte teamspeler, flexibel en pro-actief.

Onze waardering
Als jij waarde aan onze organisaties kunt toevoegen, dan zetten wij daar graag iets tegenover.

  • Een informele werksfeer; hoe serieus en betekenisvol ons werk ook is, een glimlach staat iedereen het beste;
  • Een overeenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging als we allebei enthousiast zijn over de samenwerking.
  • Een salaris tussen €3.500 en € 4.400 bruto per maand (op basis van 40 uur).

De Maag Lever Darm Stichting
Je spijsvertering is van levensbelang. Ze kan je beste vriend zijn, maar ook je grootste vijand. Je spijsvertering kan je kracht en energie geven, maar ze kan je ook slopen, je wereld klein maken, of zelfs je dood worden. Wij zetten ons in voor twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte door onderzoeken te financieren, kwaliteit van leven te verbeteren en voorlichting te geven. Voor hen en met hen strijden wij voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. Wij zetten in op bewustwording en bewondering, vroege opsporing en samen strijden voor oplossingen. Dit doen wij met 32 enthousiaste collega’s vanuit het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort.

Wij hebben de ambitie dat onze medewerkers als ambassadeurs gemotiveerd bijdragen aan een gezonde spijsvertering voor iedereen. We hebben betekenisvol werk en dat is voelbaar op de werkvloer. Dit doen we dan ook binnen een organisatiestructuur waarbij medewerkers binnen kaders veel verantwoordelijkheid krijgen en hierbinnen hun eigen talenten kunnen benutten en ontwikkelen. Projectmatige werken staat centraal. Wij bouwen met elkaar aan een gedreven organisatie waarbij het verschil maken voor de patiënt centraal staat. Persoonlijk, ondernemend, eigenwijs en nieuwsgierig zijn hierbij de  kernwoorden.

Het Diabetes Fonds
Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes, een ziekte die je toekomst steelt en waar je 24/7 mee bezig bent. Blindheid, nierschade, hart- en vaatziekten, dementie en depressie; diabetes is een dief van je gezondheid, en dat is onacceptabel. Daarom werken we bij het Diabetes Fonds, vanuit het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort, iedere dag hard aan een betere kwaliteit van leven en onze allergrootste droom: genezing. Ook houden we ons bezig met de preventie van diabetes. Onze dagelijkse omgeving verleidt vaak tot ongezonde keuzes. Het Diabetes Fonds wil die ongezonde omgeving aanpakken en Nederlanders gezonder maken om zo de groei van diabetes type 2 te stoppen. Samen met veel partners werken we iedere dag keihard aan onze missie

Interesse?
Heb je een goed gevoel bij deze vacature en heb je interesse om te komen werken bij het Diabetes Fonds en de Maag Lever Darm Stichting?

E-mail dan je motivatie en cv uiterlijk 15 oktober 2020 onder vermelding van ‘financial controller’ t.a.v. Chantal Verheul via sollicitatie@mlds.nl. Heb je inhoudelijke vragen over deze functie?
Neem dan contact op met Franny Plug (business controller - manager finance) via frannyplug@mlds.nl of via telefoonnummer (033) 7523500. Neem vooral ook een kijkje op www.diabetesfonds.nl en www.mlds.nl.

In het Huis voor de Gezondheid hebben we veel aandacht voor een gezonde leefstijl en roken we niet. We reizen bij voorkeur met het openbaar vervoer of komen op de fiets naar kantoor.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

 

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven