Financial Controller / Coördinator Financiële Administratie

Ben jij de bevlogen collega die samen met de Maag Lever Darm Stichting en het Diabetes Fonds strijdt voor een gezonde samenleving?

 Wij zijn op zoek naar een senior financieel medewerker in ons team finance (binnen het shared service center)

 • 36 - 40 uur in de week
 • Standplaats Amersfoort

Team Finance is ontstaan vanuit een samenwerking tussen het Diabetes Fonds en de Maag Lever Darm Stichting. Het team, bestaande uit 5 personen, ondersteunt als een shared service center ook andere organisaties.

In deze brede financial functie ben je verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie en zorg je voor het ‘in control’ hebben van de financiële processen. Je zorgt voor een goed werkend managementinformatiesysteem, waardoor de gewenste financiële rapportages en relevante informatie voor directie en de teams tijdig beschikbaar is. Onder jouw leiding en gedegen voorbereidingen verloopt de jaarlijkse accountantscontrole buitengewoon soepel. Daarnaast ben je een sparring partner voor de business controller en ondersteun je deze met gevraagde en ongevraagde adviezen.
Een uitdagende, afwisselende en zeer zelfstandige job bij deze twee organisaties waar enthousiaste en betrokken collega’s samenwerken aan medische en maatschappelijke doelen.

Een greep uit jouw verhaal
Jij:

 • Hebt als achtergrond een relevante financiële opleiding op tenminste HBO-niveau, met voorkeur voor Accountancy/Bedrijfseconomie/SPD
 • Hebt ervaring en goede kennis van het uitvoeren van een volledige administratie
 • Hebt ruime ervaring met het opstellen van periodieke financiële rapportages en analyses en kunt daarop een duidelijke toelichting geven
 • Hebt bij voorkeur ruime kennis van en ervaring met werken met Afas software (Profit)

 

 • Hebt affiniteit met IT-toepassingen binnen administratieve processen
 • Bent een teamspeler, flexibel, pro-actief en gewend onder druk te werken
 • Bent alert en signaleert wat anders of beter kan en doet concrete verbetervoorstellen
 • Communiceert (mondeling en schriftelijk) op een duidelijke en prettige manier

Onze waardering
Als jij waarde aan onze organisaties kunt toevoegen, dan zetten wij daar graag iets tegenover.

  • Een informele werksfeer; hoe serieus en betekenisvol ons werk ook is, een glimlach staat iedereen het beste;
  • Een overeenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging als we allebei enthousiast zijn over de samenwerking.

De Maag Lever Darm Stichting
Je spijsvertering is van levensbelang. Ze kan je beste vriend zijn, maar ook je grootste vijand. Je spijsvertering kan je kracht en energie geven, maar ze kan je ook slopen, je wereld klein maken, of zelfs je dood worden. Wij zetten ons in voor twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte door onderzoeken te financieren, kwaliteit van leven te verbeteren en voorlichting te geven. Voor hen en met hen strijden wij voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. Wij zetten in op bewustwording en bewondering, vroege opsporing en samen strijden voor oplossingen. Dit doen wij met 32 enthousiaste collega’s vanuit het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort.

Wij hebben de ambitie dat onze medewerkers als ambassadeurs gemotiveerd bijdragen aan een gezonde spijsvertering voor iedereen. We hebben betekenisvol werk en dat is voelbaar op de werkvloer. Dit doen we dan ook binnen een organisatiestructuur waarbij medewerkers binnen kaders veel verantwoordelijkheid krijgen en hierbinnen hun eigen talenten kunnen benutten en ontwikkelen. Projectmatige werken staat centraal. Wij bouwen met elkaar aan een gedreven organisatie waarbij het verschil maken voor de patiënt centraal staat. Persoonlijk, ondernemend, eigenwijs en nieuwsgierig zijn hierbij de  kernwoorden. Alle (nieuwe) collega’s krijgen een inspirerend inzicht in de werking van de spijsvertering en wat dit voor jou kan betekenen enerzijds, anderzijds is het belangrijk dat je de uitdagingen van spijsvertering kan en wilt begrijpen. Zo wordt ook jij ambassadeur voor de spijsvertering in Nederland.

Het Diabetes Fonds
Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes, een ziekte die je toekomst steelt en waar je 24/7 mee bezig bent. Blindheid, nierschade, hart- en vaatziekten, dementie en depressie; diabetes is een dief van je gezondheid, en dat is onacceptabel. Daarom werken we bij het Diabetes Fonds, vanuit het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort, iedere dag hard aan een betere kwaliteit van leven en onze allergrootste droom: genezing. Ook houden we ons bezig met de preventie van diabetes. Onze dagelijkse omgeving verleidt vaak tot ongezonde keuzes. Het Diabetes Fonds wil die ongezonde omgeving aanpakken en Nederlanders gezonder maken om zo de groei van diabetes type 2 te stoppen. Samen met veel partners werken we iedere dag keihard aan onze missie

Interesse?
Heb je een goed gevoel bij deze vacature en heb je interesse om te komen werken bij het Diabetes Fonds en de Maag Lever Darm Stichting? Neem dan contact op met Hendrik Roeleveld van Employment Services (06-57679413 / h.roeleveld@employmentservices.nl).

Employment Services is in samenwerking met HighQ verantwoordelijk voor de werving & selectie van geschikte kandidaten voor deze vacature. Meer informatie vind je op www.employmentservices.nl en www.highq.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Franny Plug (Business controller - manager Finance via (033) 303 2091. Neem vooral ook een kijkje op www.diabetesfonds.nl en www.mlds.nl.

In het Huis voor de Gezondheid hebben we veel aandacht voor een gezonde leefstijl en roken we niet. We reizen bij voorkeur met het openbaar vervoer of komen op de fiets naar kantoor.

Wij vullen deze vacature via eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven