E-mail Marketeer

In het team Fondsenwerving

Contract: 24-32 uur
Vakgebied: online fondsenwerving
Locatie: Amersfoort

Jij draait je hand niet om voor het uitvoeren van een uitgekiende e-mailstrategie. Ben je technisch goed onderlegd? Heb je een neus voor klikbare content en zet je je graag in voor een gezonde spijsvertering? En weet jij strategie en uitvoering te combineren? Stop dan met wat je aan het doen bent en reageer op deze vacature.

team mlds

Functieprofiel
Je komt te werken binnen het team Fondsenwerving van de Maag Lever Darm Stichting. Dat team brengt onze doelbestedingen (wetenschappelijk onderzoek, maatschappelijke projecten, zorgprojecten en voorlichting) onder de aandacht om fondsen te werven.

De afgelopen jaren is de e-maildatabase van de Maag Lever Darm Stichting fors gegroeid. We willen alle mensen achter deze database van zo relevant mogelijke content voorzien. Content die bijdraagt aan betere voorlichting en meer betrokkenheid. Jouw belangrijkste taak is om daarvoor te zorgen.

Daarnaast gaat de MLDS werken met een nieuw CRM-systeem, waardoor databases slimmer aan elkaar gekoppeld worden.

Je werkt nauw samen met online communicatiemedewerkers, database marketeer, online marketeer, gezondheidsvoorlichter of communicatieadviseur. De Maag Lever Darm Stichting werkt in projecten en naast vakexpertise verwachten we ook dat je inhoudelijk snel ‘vastbijt’ in onze onderwerpen.

Een greep uit jouw taken
Jij:

 • Bent betrokken bij de e-mailstrategie en voert deze uit
 • Bedenkt slimme customer en lead journeys
 • Beheert het e-mailsysteem (Copernica). Je zorgt voor minder bounces, hogere openingsrates en optimalisatie van de conversies
 • Maakt landingspagina’s in het CMS (WordPress) voor lead- en donatiecampagnes. Je zorgt dat deze technisch in orde zijn en gekoppeld aan andere systemen
 • Maakt e-mailresultaten inzichtelijk in een dasboard, zodat we als team onze content continu verbeteren

 

 

 • Signaleert relevante trends en ontwikkelingen in het werkveld en je bent in staat een en ander te vertalen naar mogelijkheden en kansen voor de organisatie.
 • Ondersteunt de online marketeer in het interpreteren van data en omzetten in acties
 • Ondersteunt de online communicatiemedewerker bij het beheer en onderhoud van mlds.nl
 • Samen met de database marketeer en online marketeer zorg je voor een vlekkeloze integratie van het e-mailsysteem met de andere systemen

Jouw profiel
Jij bent analytisch, nauwkeurig, resultaatgericht en ondernemend. Daarnaast heb je bij voorkeur:

 • Minimaal twee jaar werkervaring als e-mailmarketing specialist of database marketeer
 • Basis HTML-kennis
 • Ervaring met CMS (WordPress)
 • Ervaring met grote databases en één of meerdere e-mailmarketing pakketten
 • Ervaring in het vertalen van data naar klinkklare oplossingen

Onze tegenprestatie
Als jij deze waarde aan onze stichting kunt toevoegen, dan zetten wij daar graag iets tegenover. De Maag Lever Darm Stichting heeft jou veel te bieden, zoals:

 • Een salaris van tussen de € 2.300 en € 3.000 bruto per maand op basis van fulltime dienstverband (40 uur)
 • De kans om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen spijsverteringsziekten in Nederland
 • Veel zelfstandigheid en goede ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een informele werksfeer; hoe serieus en betekenisvol ons werk ook is, een glimlach staat iedereen het beste
 • Een overeenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging als we allebei enthousiast zijn over de samenwerking

De Maag Lever Darm Stichting
Ons enthousiaste en gedreven team van 30 collega’s zet zich vanuit het centraal gelegen kantoor in Amersfoort dagelijks in voor de twee miljoen buikpatiënten in Nederland. Maar dat niet alleen: we zijn er natuurlijk ook voor de ‘gezonde buik’ als metafoor voor een gezond spijsverteringsstelsel. Samen hebben wij grootse dromen – en we verwachten van jou dat jij deze dromen deelt. Al ruim 35 jaar werken wij hard aan het voorkomen en bestrijden van maag-, darm- en leverziekten en om de kwaliteit van leven van buikpatiënten te bevorderen. Dit doen wij onder andere door fondsen te werven om voorlichting te geven en wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken. Wij investeren in wetenschappelijk onderzoek, met als doel spijsverteringsziekten te genezen en voorkómen. Wij financieren onderzoeken die gericht zijn op het ontwikkelen van oplossingen op de langere termijn, maar ook in kleinschaliger onderzoek.

Wij hebben de ambitie dat onze medewerkers als ambassadeurs gemotiveerd bijdragen aan een gezonde buik voor iedereen. We hebben betekenisvol werk en dat is voelbaar op de werkvloer. Dit doen we binnen een organisatiestructuur waarbij medewerkers binnen kaders veel verantwoordelijkheid krijgen en hierbinnen hun eigen talenten kunnen benutten en ontwikkelen. Wij bouwen met elkaar aan een gedreven organisatie waarbij het verschil maken voor de patiënt centraal staat. Persoonlijk, ondernemend, eigenwijs en nieuwsgierig zijn hierbij de kernwoorden waar wij in geloven. Alle (nieuwe) collega’s krijgen een inspirerend inzicht in de werking van de spijsvertering en wat dit voor jou kan betekenen enerzijds, anderzijds is het belangrijk dat je de uitdagingen van de buikpatiënten kunt en wilt begrijpen.

En geeft het je een goed ‘buikgevoel’?
E-mail dan je motivatie en cv vóór 8 maart a.s. onder vermelding van ‘email marketeer’ naar Chantal Verheul via sollicitatie@mlds.nl. Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Werner Tolsma, aanvoerder team Communicatie & Voorlichting, via 033-752 3500.

Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven