Bestuurssecretaris

Ben jij de bevlogen strijder die samen met ons gedreven team de droom van de Maag Lever Darm Stichting, een gezonde spijsvertering voor iedereen, realiseert?

 Wij zijn op zoek naar een bestuurssecretaris

 • 16 - 28 uur in de week
 • Standplaats Amersfoort
spijsvertering

Wat zoeken wij?
Als bestuurssecretaris ben jij de verbindende vraagbaak en sparringpartner voor de directeur/bestuurder, raad van toezicht en het hele team. Je adviseert en denkt mee over bestuurlijke, governance gerelateerde en organisatie brede vraagstukken. Je levert dagelijks bijdrage aan de professionalisering en ontwikkeling van de MLDS door het organiseren van het overleg- en besluitvormingsproces.

Wij zijn op zoek naar een positief en enthousiast persoon die het team echt verstérkt. Wij willen graag van jou leren en we helpen jou ook verder in je ontwikkeling. Daarnaast voel jij je goed in de rol waarin je enerzijds structuur aanbrengt en principes toetst en anderzijds pas je goed in onze informele cultuur op de werkvloer. Resultaatgerichtheid, eigenaarschap, flexibiliteit en samenwerking zijn competenties die bij jou passen.

Voor de rol als bestuurssecretaris is ongeveer 16 uur per week nodig. Meer uren werken kan maar is dan verbonden aan een combinatie van jouw andere talenten met beschikbare taken. Goed stakeholder- en relatiemanagement met externe relevante partijen vinden wij van belang.  We zijn benieuwd naar jouw talenten en welke meerwaarde jij hebt in relatie tot de doelen van de MLDS.

Een greep uit jouw verhaal
Jij:

 • Draagt graag bij aan een gezonde spijsvertering voor iedereen!
 • Ontzorgt de raad van toezicht en de directeur/bestuurder. Je faciliteert de voorbereiding van de vergaderingen, de verslaglegging, bewaakt het proces en monitort beleid en besluitvorming
 • Voelt de urgentie van good governance en je ondersteunt de directeur/bestuurder hierbij
 • Kunt goed schakelen tussen abstract denken en operationeel uitvoeren

 

 • Onderhoudt contacten met externe stakeholders en relaties ten behoeve van de organisatorische ondersteuning
 • Springt waar nodig bij in de organisatie van MLDS events en andere activiteiten die extra aandacht nodig hebben
 • Ondersteunt secretarieel met o.a. agendabeheer in relatie tot strategisch team en de RvT
 • Signaleert verbeterpunten zodat processen nog effiënter kunnen verlopen

Jouw profiel
Natuurlijk zijn we op zoek naar een enthousiast, gedreven en resultaatgericht persoon. Maar bovenal zoeken we naar een echte teamspeler die:

 • Het verschil wil maken voor de twee miljoen spijsverteringspatiënten in Nederland en feeling heeft met deze doelgroep!
 • Een kei is in het aanbrengen van structuur en processen en de bewaking ervan
 • Pro-actief is ingesteld met een hands-on mentaliteit

 

 

 

 • Goed kan schakelen tussen heel diverse taken en diverse in- en externe doelgroepen
 • Flexibel in beschikbaarheid (vergaderingen vinden soms plaats buiten kantooruren)
 • HBO werk- en denkniveau heeft.
 • Minimaal 16 uur per week wil werken.

Onze waardering
Als jij deze waarde aan onze stichting kunt toevoegen, dan zetten wij daar graag iets tegenover. De Maag Lever Darm Stichting heeft jou veel te bieden, zoals:

 • Een salaris van €2.800 tot €3.900 bruto per maand op basis van fulltime (40 uur). Afhankelijk van achtergrond en niveau;
 • De kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de strijd voor een gezonde spijsvertering in Nederland;
 • Een informele werksfeer; hoe serieus en betekenisvol ons werk ook is, een glimlach staat iedereen het beste;
 • Een overeenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging als we allebei enthousiast zijn over de samenwerking.

De Maag Lever Darm Stichting
Je spijsvertering is van levensbelang. Ze kan je beste vriend zijn, maar ook je grootste vijand. Je spijsvertering kan je kracht en energie geven, maar ze kan je ook slopen, je wereld klein maken, of zelfs je dood worden. Wij zetten ons in voor twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte door onderzoeken te financieren, kwaliteit van leven te verbeteren en voorlichting te geven. Voor hen en met hen strijden wij voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. Wij zetten in op bewustwording en bewondering, vroege opsporing en samen strijden voor oplossingen. Dit doen wij met 32 enthousiaste collega’s vanuit het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort.

Wij hebben de ambitie dat onze medewerkers als ambassadeurs gemotiveerd bijdragen aan een gezonde spijsvertering voor iedereen. We hebben betekenisvol werk en dat is voelbaar op de werkvloer. Dit doen we dan ook binnen een organisatiestructuur waarbij medewerkers binnen kaders veel verantwoordelijkheid krijgen en hierbinnen hun eigen talenten kunnen benutten en ontwikkelen. Projectmatige werken staat centraal. Wij bouwen met elkaar aan een gedreven organisatie waarbij het verschil maken voor de patiënt centraal staat. Persoonlijk, ondernemend, eigenwijs en nieuwsgierig zijn hierbij de  kernwoorden. Alle (nieuwe) collega’s krijgen een inspirerend inzicht in de werking van de spijsvertering en wat dit voor jou kan betekenen enerzijds, anderzijds is het belangrijk dat je de uitdagingen van spijsvertering kan en wilt begrijpen. Zo wordt ook jij ambassadeur voor de spijsvertering in Nederland.

Wil jij een medestrijder worden?
E-mail dan je motivatie en cv uiterlijk 14 augustus 2020 onder vermelding van ‘bestuurssecretaris’ t.a.v. Chantal Verheul via sollicitatie@mlds.nl. Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Miranda Tick (HR) via 033-752 3500.
De eerste ronde gesprekken vinden plaats op dinsdag 25 augustus 2020.

Bij de MLDS hebben we veel aandacht voor een gezonde leefstijl en roken we niet. We reizen bij voorkeur met het openbaar vervoer of komen op de fiets naar het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven