Wij staan achter de patiënt

Wij staan achter de patiënt

Je spijsvertering is van levensbelang. Ze kan je beste vriend zijn, maar ook je grootste vijand. Je spijsvertering kan je kracht en energie geven, maar ze kan je ook slopen, je wereld klein maken, of zelfs je dood worden. De Maag Lever Darm Stichting zet zich in voor twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte door onderzoeken te financieren en voorlichting te geven. Voor hen en met hen strijden wij voor een gezonde spijsvertering voor iedereen.

LR Final Joah Sarah Tim de Meij_79A5294

De eNose van Dr. Tim de Meij redt levens

Dit zijn kleine Joah met zijn moeder Sarah en Dr. Tim de Meij. Hij redde Joah's leven met de eNose, een apparaat dat in een vroeg stadium de ziekte NEC bij baby's kan ruiken. Dit onderzoek is tot stand gekomen met de steun van de Maag Lever Darm Stichting. 

Tim: "De Stichting is er niet alleen voor artsen, in het faciliteren van onderzoek. Ze is er ook - zéker ook-- voor de patiënt."

Lees hier het verhaal van Tim en van Joah

LR Final Doinja en Riek_79A9935 (1) small

Riek collecteert voor het doen van onderzoek

Dit zijn Doinja en collecte-vrijwilligster Riek. Doinja heeft de ziekte van Crohn en Riek de ziekte colitis ulcerosa, beide een ernstige ontsteking van het spijsverteringskanaal.

Riek: “Onderzoek is nodig om elke keer een beetje meer te weten over deze ziekte. Zo heb ik er steeds beter mee leren omgaan. Die kennis en ervaring deel ik met Doinja.”

Lees het complete verhaal van Doinja en van Riek

 

small LR Final Chris Kot Yvette Bruinsma_79A4257

Yvette deelt als gezondheidsvoorlichter haar kennis

Dit zijn Yvette en Chris. Yvette is gezondheidsvoorlichter voor de Maag Lever Darm Stichting. Chris ontdekte jaren geleden dat hij leververvetting heeft - en leerde er mee leven.

Yvette: “Het is mooi om te zien hoe mensen op hun eigen manier omgaan met hun ziekte, en daarbij de grip op hun leven willen houden. Ik ondersteun ze daar graag in.”

Lees het complete verhaal van Chris en onze voorlichting

Rob Alfenaar

Prof. dr. Siersma hielp Rob slokdarmkanker overwinnen

Dit zijn Rob en Prof. Peter Siersema. Rob overleefde slokdarmkanker, maar de ziekte liet zijn fysieke sporen na. Prof. Siersema, specialist in dikkedarm- en slokdarmkanker hielp hem er bovenop.

Rob: “Het overwinnen van slokdarmkanker is net zoiets als de Mount Everest beklimmen – en weer terug.”

Lees het complete verhaal van Rob en Prof dr Siersema

heleen-evelien-erfelijke-darmkanker

Prof. dr. Evelien Dekker zet zich in voor darmkanker

Dit zijn Heleen en Prof. dr. Evelien Dekker. Heleen’s dokters dachten jarenlang dat ze Prikkelbare Darmsyndroom had. Het bleek erfelijke darmkanker. Prof. dr. Dekker stond voorop bij de uitrol van het landelijk bevolkingsonderzoek, om mensen als Heleen sneller op te sporen.

Prof. dr. Dekker: “We hebben er al duizenden levens mee gered, maar dat kunnen er nog veel meer zijn!”

Lees het complete verhaal van Heleen en van Prof. dr. Dekker

Alle patiëntverhalen

‘De drempel om anale klachten bespreekbaar te maken ligt hoog.’

Aad had leververvetting. Hij deed mee aan een wereldwijd onderzoek naar een nieuw medicijn. Met een gezonde leefstijl, hoopt hij zijn leverwaardes nu weer onder controle te houden.

‘Ik voel me nu een stuk fitter.’

Aad had leververvetting. Hij deed mee aan een wereldwijd onderzoek naar een nieuw medicijn. Met een gezonde leefstijl, hoopt hij zijn leverwaardes nu weer onder controle te houden.

In nagedachtenis van trouwe collecte-vrijwilliger Trea

Trea was jarenlang trouwe collecte-vrijwilliger bij de Maag Lever Darm Stichting. In 2018 kreeg zij de diagnose darmkanker, ze bleek uitzaaiingen te hebben. Helaas is zij dit jaar overleden. Ter nagedachtenis vertelt haar man Klaas haar verhaal.

‘Ik bleek een galblaas vol knikkers te hebben’

Hester had galstenen. ‘Mijn galblaas bleek vol knikkers te zitten.’ Uiteindelijk is haar galblaas verwijderd. Een hele opluchting. Ze vertelt haar verhaal.

‘Mijn Barrett-slokdarm gaf geen klachten. Een geluk, maar ook een gevaar.’

‘Ik heb geen klachten aan mijn Barrett slokdarm. Dat is een geluk, maar eigenlijk ook een gevaar.’

Eddie gooide het roer om: besmet met het gezond-leven-virus

Eddie had een Hepatitis C-virusinfectie. Hij gooide het roer om, en is nu besmet met het gezond-leven-virus.

Wim: ‘Iets op je lever hebben. Ik maakte het wel heel letterlijk mee.’

Wim was besmet met het Hepatitis B-virus. Jaren later bleek hij ook levercirrose te hebben. En weer later een levertumor. Uiteindelijk onderging hij een levertransplantatie. Hij vertelt zijn verhaal.

De laatste wens van Rosa

De laatste wens van Rosa Rosa was een vrouw in de bloei van haar leven. Maar op haar 42e, krijgt ze plotseling problemen met slikken. Na vele onderzoeken komt de verschrikkelijke diagnose: ze heeft slokdarmkanker. Een intensieve periode volgt. Chemo’s, bestralingen, gecombineerd met de emotionele impact van haar behandelingen. Eén
Lees meer

Irene: ‘Mensen onderschatten vaak wat voeding voor ze kan doen.’

Irene heeft PDS, het Prikkelbare Darm Syndroom. Sindsdien is ze constant bezig met wat zij eet. ‘Mensen onderschatten vaak wat voeding voor je kan betekenen.’

Leo: ‘Het gaat er vooral om hoe je met de ziekte omgaat.’

Leo Preusting kreeg in 2011 slokdarmkanker, en blikte twee jaar later terug met zijn eigen boek: Kop d’r Veur. ‘Het gaat er vooral om hoe je met de ziekte omgaat.’

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven