Wij staan achter de patiënt

Wij staan achter de patiënt

Je spijsvertering is van levensbelang. Ze kan je beste vriend zijn, maar ook je grootste vijand. Je spijsvertering kan je kracht en energie geven, maar ze kan je ook slopen, je wereld klein maken, of zelfs je dood worden. De Maag Lever Darm Stichting zet zich in voor twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte door onderzoeken te financieren en voorlichting te geven. Voor hen en met hen strijden wij voor een gezonde spijsvertering voor iedereen.

LR Final Joah Sarah Tim de Meij_79A5294

De eNose van Dr. Tim de Meij redt levens

Dit zijn kleine Joah met zijn moeder Sarah en Dr. Tim de Meij. Hij redde Joah's leven met de eNose, een apparaat dat in een vroeg stadium de ziekte NEC bij baby's kan ruiken. Dit onderzoek is tot stand gekomen met de steun van de Maag Lever Darm Stichting. 

Tim: "De Stichting is er niet alleen voor artsen, in het faciliteren van onderzoek. Ze is er ook - zéker ook-- voor de patiënt."

Lees hier het verhaal van Tim en van Joah

LR Final Doinja en Riek_79A9935 (1) small

Riek collecteert voor het doen van onderzoek

Dit zijn Doinja en collecte-vrijwilligster Riek. Doinja heeft de ziekte van Crohn en Riek de ziekte colitis ulcerosa, beide een ernstige ontsteking van het spijsverteringskanaal.

Riek: “Onderzoek is nodig om elke keer een beetje meer te weten over deze ziekte. Zo heb ik er steeds beter mee leren omgaan. Die kennis en ervaring deel ik met Doinja.”

Lees het complete verhaal van Doinja en van Riek

 

small LR Final Chris Kot Yvette Bruinsma_79A4257

Yvette deelt als gezondheidsvoorlichter haar kennis

Dit zijn Yvette en Chris. Yvette is gezondheidsvoorlichter voor de Maag Lever Darm Stichting. Chris ontdekte jaren geleden dat hij leververvetting heeft - en leerde er mee leven.

Yvette: “Het is mooi om te zien hoe mensen op hun eigen manier omgaan met hun ziekte, en daarbij de grip op hun leven willen houden. Ik ondersteun ze daar graag in.”

Lees het complete verhaal van Chris en onze voorlichting

Rob Alfenaar

Prof. dr. Siersma hielp Rob slokdarmkanker overwinnen

Dit zijn Rob en Prof. Peter Siersema. Rob overleefde slokdarmkanker, maar de ziekte liet zijn fysieke sporen na. Prof. Siersema, specialist in dikkedarm- en slokdarmkanker hielp hem er bovenop.

Rob: “Het overwinnen van slokdarmkanker is net zoiets als de Mount Everest beklimmen – en weer terug.”

Lees het complete verhaal van Rob en Prof dr Siersema

heleen-evelien-erfelijke-darmkanker

Prof. dr. Evelien Dekker zet zich in voor darmkanker

Dit zijn Heleen en Prof. dr. Evelien Dekker. Heleen’s dokters dachten jarenlang dat ze Prikkelbare Darmsyndroom had. Het bleek erfelijke darmkanker. Prof. dr. Dekker stond voorop bij de uitrol van het landelijk bevolkingsonderzoek, om mensen als Heleen sneller op te sporen.

Prof. dr. Dekker: “We hebben er al duizenden levens mee gered, maar dat kunnen er nog veel meer zijn!”

Lees het complete verhaal van Heleen en van Prof. dr. Dekker

Alle patiëntverhalen

Het verhaal van Esther Niemeijer-Baaijens

Als kind heeft Esther veel last van buikpijn. Soms kermend van de pijn, soms kan ze twee weken niet naar de wc. Na jaren van zoeken komt de diagnose: Esther heeft het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Ook blijkt zij een dolichocolon te hebben, een extreem lange en bochtige dikke darm.
Lees meer

Facebook inzamelingsactie Wilma

Op 31 maart vierde Wilma haar 65e verjaardag. Om haar verjaardag op een speciale manier te kunnen vieren startte zij een inzamelingsactie op Facebook voor de Maag Lever Darm Stichting. Wilma: ‘Ik ben al jaren bezig met gezonde voeding en de relatie van voeding met je lichaam. Om je “lekker
Lees meer

Facebook inzamelingsactie Alon

Alon heeft Colitis Ulcerosa. Jarenlang heeft hij zich geen chronisch darmpatiënt gevoeld, omdat hij weinig klachten had en gewoon door kon met zijn dagelijks leven. Door de Coronasituatie veranderde dit: ‘Ik besef me ineens dat ik tot de risicogroep behoor.’ Om andere Colitis Ulcerosa patiënten een hart onder de riem
Lees meer

‘Liever een zakje op je buik dan een tuintje’

Marcel: ‘Liever een zakje op je buik dan een tuintje’ Marcel krijgt op z’n 50e de diagnose darmkanker. Na een ziekenhuistraject van vijf jaar blijkt dat hij verder moet leven met een stoma. “In het begin is dat lastig en weet je je geen raad, maar het is een levensreddende
Lees meer

‘Dankzij het bevolkingsonderzoek is mijn vader er nog’

Marlijn Weerdenburg: ‘Dankzij het bevolkingsonderzoek is mijn vader er nog’ De vader van actrice, presentatrice en zangeres Marlijn Weerdenburg twijfelt of hij de paarse enveloppe van het bevolkingsonderzoek darmkanker zal opsturen. Hij blaakt van gezondheid en voelt zich fit. Na aandringen van zijn vrouw en dochters stopt hij de test
Lees meer

‘Ik voel me nu een stuk fitter.’

Aad had leververvetting. Hij deed mee aan een wereldwijd onderzoek naar een nieuw medicijn. Met een gezonde leefstijl, hoopt hij zijn leverwaardes nu weer onder controle te houden.

Ter nagedachtenis van trouwe collecte-vrijwilliger Trea

Trea was jarenlang trouwe collecte-vrijwilliger bij de Maag Lever Darm Stichting. In 2018 kreeg zij de diagnose darmkanker, ze bleek uitzaaiingen te hebben. Helaas is zij dit jaar overleden. Ter nagedachtenis vertelt haar man Klaas haar verhaal.

‘Ik bleek een galblaas vol knikkers te hebben’

Hester had galstenen. ‘Mijn galblaas bleek vol knikkers te zitten.’ Uiteindelijk is haar galblaas verwijderd. Een hele opluchting. Ze vertelt haar verhaal.

‘Mijn Barrett-slokdarm gaf geen klachten. Een geluk, maar ook een gevaar.’

‘Ik heb geen klachten aan mijn Barrett slokdarm. Dat is een geluk, maar eigenlijk ook een gevaar.’

Eddie gooide het roer om: besmet met het gezond-leven-virus

Eddie had een Hepatitis C-virusinfectie. Hij gooide het roer om, en is nu besmet met het gezond-leven-virus.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven