Wij staan achter de patiënt

Wij staan achter de patiënt

Nederland telt 2 miljoen buikpatiënten. De Maag Lever Darm Stichting staat achter hen állemaal. Een aantal van hen vertelt hun verhaal - samen met de arts, vrijwilligers of voorlichter die zicht inzet voor hun leven of kwaliteit van leven:

LR Final Joah Sarah Tim de Meij_79A5294

De eNose van Dr. Tim de Meij redt levens

Dit zijn kleine Joah met zijn moeder Sarah en Dr. Tim de Meij. Hij redde Joah's leven met de eNose, een apparaat dat in een vroeg stadium de ziekte NEC bij baby's kan ruiken. Dit onderzoek is tot stand gekomen met de steun van de Maag Lever Darm Stichting. 

Tim: "De Stichting is er niet alleen voor artsen, in het faciliteren van onderzoek. Ze is er ook - zéker ook-- voor de patiënt."

Lees hier het verhaal van Tim en van Joah

LR Final Doinja en Riek_79A9935 (1) small

Riek collecteert voor het doen van onderzoek

Dit zijn Doinja en collecte-vrijwilligster Riek. Doinja heeft de ziekte van Crohn en Riek de ziekte colitis ulcerosa, beide een ernstige ontsteking van het spijsverteringskanaal.

Riek: “Onderzoek is nodig om elke keer een beetje meer te weten over deze ziekte. Zo heb ik er steeds beter mee leren omgaan. Die kennis en ervaring deel ik met Doinja.”

Lees het complete verhaal van Doinja en van Riek

 

small LR Final Chris Kot Yvette Bruinsma_79A4257

Yvette deelt als gezondheidsvoorlichter haar kennis

Dit zijn Yvette en Chris. Yvette is gezondheidsvoorlichter voor de Maag Lever Darm Stichting. Chris ontdekte jaren geleden dat hij leververvetting heeft - en leerde er mee leven.

Yvette: “Het is mooi om te zien hoe mensen op hun eigen manier omgaan met hun ziekte, en daarbij de grip op hun leven willen houden. Ik ondersteun ze daar graag in.”

Lees het complete verhaal van Chris en onze voorlichting

Rob Alfenaar

Prof. dr. Siersma hielp Rob slokdarmkanker overwinnen

Dit zijn Rob en Prof. Peter Siersema. Rob overleefde slokdarmkanker, maar de ziekte liet zijn fysieke sporen na. Prof. Siersema, specialist in dikkedarm- en slokdarmkanker hielp hem er bovenop.

Rob: “Het overwinnen van slokdarmkanker is net zoiets als de Mount Everest beklimmen – en weer terug.”

Lees het complete verhaal van Rob en Prof dr Siersema

heleen-evelien-erfelijke-darmkanker

Prof. dr. Evelien Dekker zet zich in voor darmkanker

Dit zijn Heleen en Prof. dr. Evelien Dekker. Heleen’s dokters dachten jarenlang dat ze Prikkelbare Darmsyndroom had. Het bleek erfelijke darmkanker. Prof. dr. Dekker stond voorop bij de uitrol van het landelijk bevolkingsonderzoek, om mensen als Heleen sneller op te sporen.

Prof. dr. Dekker: “We hebben er al duizenden levens mee gered, maar dat kunnen er nog veel meer zijn!”

Lees het complete verhaal van Heleen en van Prof. dr. Dekker

Alle patiëntverhalen

Ervaringsverhaal Hans Kaashoek

In het voorjaar van 2017 verandert het leven van Hans Kaashoek (60) ingrijpend. Zijn deelname aan het bevolkingsonderzoek leidt tot de vaststelling dat hij darmkanker heeft. Hans: ‘Je denkt dat je wereld instort’.

Vlog 22: Avond van Alvleesklierkanker

Het is een bijzondere avond: de vooravond van Wereld Alvleesklierkankerdag. De avond waarop Willem met een select gezelschap zijn documentaire voor het eerst te zien krijgt.

Aad de Jong

Aad de Jong heeft al 15 jaar buikproblemen

“Toen het slijmvlies in mijn maag plotseling veranderde, gingen bij mij alle alarmbellen af. Leidt dit tot maagkanker?” Aad de Jong loopt al 15 jaar met maagklachten, maar wat het is?

Vlog 21: Een update van Willem!

Het is even stil geweest rondom de vlogs van Willem. “Ik liep vanmorgen in de natuur, en dacht ineens: ik laat mijn volgers weer eens weten hoe het met me gaat.” Bekijk hier zijn nieuwste vlog.

Rick heeft alvleesklierontsteking. “Ik neem niets meer voor lief.”

Het verhaal van Rick. Rick kreeg plots hevige buikpijn en werd opgenomen in het ziekenhuis. De diagnose: alvleesklierontsteking (pancreatitis). Rick deelt zijn verhaal.

Nick’s leven met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

De huisarts constateerde vrijwel meteen PDS en vertelde dat hij niets voor mij kon betekenen. Ik was 13 jaar en als een huisarts op die leeftijd zo meedogenloos zegt: “Het is de hoofdpijn van artsen”, “Het is een levenslange gevangenis” en “Je moet ermee leren leven”, dan stort je wereld compleet in en blijf je hopeloos verloren achter.

Irene

Irene’s leven met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Jessica (42) weet niet anders dan dat ze altijd buikpijn heeft en elk moment vlakbij een toilet moet zijn. Haar Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) heeft haar een hoop gekost, maar ze heeft nu een duidelijke visie voor wat het haar kan opleveren in de toekomst.

Vijfde reportage over Willem

Precies een week geleden liep Willem over de eindstreep van de Nijmeegse Vierdaagse. Gesteund door velen ging hij een zware en emotionele uitdaging aan. In deze reportage zie je de mooiste en zware momenten van zijn tocht.

Vlog 20: ‘Ik ben diep diep diep onder de indruk!’

De laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse en Willem heeft de eindstreep inzicht! Hij heeft ook nog een mooie levensles voor iedereen. Bekijk hier zijn nieuwe vlog.

Vlog 19: ‘Nu is het nog volop genieten!’

Dag 3 zit erop! Dat betekend bijna bij de finish. Ondanks dat het zwaar is geniet Willem met volle teugen! Bekijk hier zijn nieuwe vlog.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven