Onderzoek en voorlichting

Onderzoek

Spijsverteringsziekten bestrijden

Dagelijks overlijden er 14 mensen aan de gevolgen van darmkanker en krijgen jaarlijks ruim 15.000 mensen de diagnose van deze afschuwelijke ziekte. Dat is veel te veel en dat maakt darmkanker de tweede kankersoort waar Nederlanders aan overlijden. De missie van de Maag Lever Darm Stichting is dat er geen mensen meer overlijden aan darmkanker.

Een stap in de goede richting is het bevolkingsonderzoek darmkanker dat in 2014 mede door onze inspanning is ingevoerd. Maar we zijn er nog lang niet.

Onderzoek, vroege opsporing en het verbeteren van behandeling van deze en alle andere spijsverteringsziekten is onze missie.

Kennis over de buik vergroten

Kennis is voor ons het belangrijkste wapen. Door het voortdurend vergroten van onze kennis over de spijsvertering kunnen we jou steeds beter helpen met je gezondheid. Het financieren en faciliteren van wetenschappelijk onderzoek en innovatieve medische ontwikkelingen vormt daarvan de basis.

Lees hier alles over onze onderzoeken

Meer onderzoek mogelijk maken?

Doneer nu

Tim de Meij

Voorlichting

Onze kennis met jou delen

Wij zien het als onze taak om al onze kennis over de spijsvertering op een toegankelijke manier aan te bieden. Dat doen we in de eerste plaats op onze website. Dit is dé plek waar geïnteresseerden, patiënten en specialisten terecht kunnen voor maag, darm en leverinformatie. Daarnaast lanceren we publiekscampagnes en geven voorlichting, bijvoorbeeld met de opblaasbare darm

rob

Achter jou staan

We zien steeds meer resultaat van onze inspanningen. De spijsvertering met de darmen voorop staat in Nederland volop op de agenda. Daar zijn we trots op. Dankzij onze onderzoeken, ervaringen en online health checks weten we steeds meer over je buik en kunnen we je steeds beter informeren over je buik en je gezondheid. Dat is belangrijk, want bij sommige spijsverteringsziekten is het letterlijk van levensbelang om er op tijd bij te zijn. 

 

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven