Besteding

Het onderzoeksprogramma van de Maag Lever Darm Stichting

Wetenschappelijk onderzoek

Een gezonde buik is niet vanzelfsprekend. Door wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken, kunnen wij spijsverteringsziekten een halt toeroepen. Want hoe meer we weten over de buik, hoe beter we deze ziekten kunnen voorkomen en genezen. Ons wetenschappelijk onderzoeksprogramma voor 2017 is opgebouwd uit een aantal subsidierondes.

  • Spijsverteringskankers

Het WO programma Spijsverteringskankers heeft als doel om meer inzicht te krijgen in alle spijsverteringskankers. Hieronder valt bijvoorbeeld levensbelangrijk onderzoek naar darmkanker, slokdarmkanker en alvleesklierkanker.

  • MDL Diagnostiek

Met het WO Programma MDL Diagnostiek hebben wij als doel om de diagnostiek van alle andere MDL-aandoeningen naast spijsverteringskankers te verbeteren.

  • MLDS Award

De MLDS Award wordt uitgereikt aan de onderzoeker met de klinisch-wetenschappelijke publicatie die het meeste impact heeft gehad voor MDL-patiënten in 2016.

  • WO TKI gelden

Het doel van dit programma is het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek in publiek-private partnerships (PPP) naar spijsverteringsziekten. Deze subsidieronde wordt aangevuld met gelden uit publiek-private-partnerships (PPP)

Lees hier alles over onze onderzoeken

Onderzoek naar gezond ouder worden met een donororgaan
barometer
  • MDL Innovaties

Met het WO Programma MDL Innovaties willen we bijdragen aan een beter toekomstperspectief voor MDL-patiënten. Dat doen we door sneller in te springen op actuele ontwikkelingen en door korte, innovatieve en klinisch toepasbare projecten mogelijk te maken die binnen enkele jaren de zorg en de kwaliteit van leven van patiënten kunnen verbeteren.

 

Meer onderzoek mogelijk maken?

Doneer nu

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven