Open over PDS

Tien tot vijftien procent van de Nederlanders heeft last van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Toch is deze aandoening bij veel mensen onbekend. Patiënten praten er niet altijd over, want PDS heeft te maken met spijsvertering en ontlasting. En dus gaat het gepaard met schaamte. Wij willen helpen om te komen tot meer begrip, meer openheid over PDS.

We willen de zorg voor PDS-patiënten verbeteren. Wij zorgen ervoor dat ze:

Zodat er meer begrip in de maatschappij komt en PDS-patiënten minder last krijgen van PDS. Meer begrip, (veel) minder last. Daar doen we het voor!

Meer begrip voor een serieuze aandoening

Voor veel mensen is de spijsvertering vanzelfsprekend. In het geval van PDS is dat niet zo. PDS kan leiden tot zeurende, krampende of stekende pijn, die heel heftig kan zijn. Van plotselinge diarree (waardoor je snel een toilet nodig hebt) tot verstopping, met een voortdurend opgeblazen gevoel.

Wij  – de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie (PDSB) en de vereniging van Maag Darm Leverartsen (NVMDL), willen hier heel graag iets aan veranderen. We willen graag dat patiënten er makkelijker over kunnen en durven praten. Zodat de omgeving het beter begrijpt en snapt dat PDS een serieuze aandoening is.

Doneer