Open over PDS

Meer begrip voor een serieuze aandoening

Open over PDS

Meer begrip voor een serieuze aandoening

Tien tot vijftien procent van de Nederlanders heeft last van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Toch is deze aandoening bij veel mensen onbekend. Patiënten praten er niet altijd over, want PDS heeft te maken met spijsvertering en ontlasting. En dus gaat het gepaard met schaamte. Wij willen helpen om te komen tot meer begrip, meer openheid over PDS.

Bekijk de reportage

Voor veel mensen is de spijsvertering vanzelfsprekend. In het geval van PDS is dat niet zo. PDS kan leiden tot zeurende, krampende of stekende pijn, die heel heftig kan zijn. Van plotselinge diarree (waardoor je snel een toilet nodig hebt) tot obstipatie, met een voortdurend opgeblazen gevoel.

Meer informatie over PDS? Bekijk hier de infographic

Wij  - de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie (PDSB) en de vereniging van Maag Darm Leverartsen (NVMDL), willen hier heel graag iets aan veranderen. We willen graag dat patiënten er makkelijker over kunnen en durven praten. Zodat de omgeving het beter begrijpt en snapt dat PDS een serieuze aandoening is.

Wat wil jij weten over PDS?

Meer begrip, minder last

We willen de zorg voor PDS-patiënten verbeteren. Wij zorgen ervoor dat ze:

  • sneller de juiste diagnose krijgen;
  • meer kennis en inzicht in PDS en hun klachten krijgen;
  • effectiever behandeld kunnen worden.

Zodat er meer begrip in de maatschappij komt en PDS-patiënten minder last krijgen van PDS. Meer begrip, (veel) minder last. Daar doen we het voor! Wij kunnen dit niet zonder jouw donatie bereiken. Help je ons?

Zelf PDS-patiënt?
Word lid van de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging

Meld je aan

Open over PDS is een initiatief van:

Open over PDS is een initiatief van:

Naar boven