Enquête IBD en voeding

Gepubliceerd op: 29 oktober 2019

Onderzoek: (duurzame) voeding bij IBD patiënten en gezonde mensen

Help mee en vul de enquête in!
Jouw spijsvertering heeft ervaringsdeskundigen nodig en hiervoor zijn wij op zoek naar jou! In de media is er tegenwoordig veel aandacht voor voedselkeuzes, maar resulteert dit ook in verandering bij de consument? Maken we daadwerkelijk gezondere keuzes in de supermarkt als gevolg van de aandacht voor gezonde voeding? Dat willen wij graag onderzoeken.

Deze enquêtes zijn onderdeel van een project vanuit de MLDS, en een aanvulling op ons onderzoek naar voeding bij zowel IBD patiënten als gezonde mensen.

Met ‘Leefstijl in de MDL-zorg’ willen we kortdurende projecten mogelijk maken die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven van patiënten met een spijsverteringsziekte. De oplossing zoeken we met name door ons te richten op leefstijl in de zorg.

Daarnaast is het voor ons ook erg interessant om te onderzoeken of er verschillen zijn tussen mensen met een spijsverteringsziekte en gezonde mensen in hoe er gekeken wordt naar duurzame voeding en waar voedselkeuzes op gebaseerd zijn.

We hopen hiermee uiteindelijk een algemeen advies te kunnen creëren voor IBD-patiënten met het oog op (duurzame) voeding. Door het invullen van deze enquête help je ons om dichter bij dit doel te komen! Alvast bedankt daarvoor.

IBD-diagnose en tussen de 18-70?

Heb jij de diagnose ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa (IBD), en ben je tussen de 18 en 70 jaar oud? Vul dan graag onderstaande enquête in. Dit zal gemiddeld 7 minuten in beslag nemen.

Ga naar de enquête

Geen spijsverteringsziekte?

Heb jij géén spijsverteringsziekte en ben je tussen de 18 en 70 jaar oud? Vul dan graag onderstaande enquête in. Dit zal gemiddeld 5 minuten in beslag nemen.

Ga naar de enquête

Help mee en meld je aan voor een interview!
Heb jij de diagnose ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa (IBD), ben je tussen de 18 en 70 jaar oud, en ben je overgestapt naar een duurzaam dieet met minder vlees en zuivel en meer onbewerkte natuurlijke producten? Dan kun jij ons als ervaringsdeskundige weer een stukje verder helpen! Voor ons onderzoek zijn wij op zoek naar mensen die aan deze criteria voldoen, en hierover met ons in gesprek willen gaan in de vorm van een interview. Wij zijn erg benieuwd naar hoe u dit heeft ervaren en of u nog tips heeft voor andere mensen met IBD. We hopen hiermee een persoonlijk verhaal te kunnen vertellen en hiermee andere mensen met IBD te helpen. Wanneer je hier interesse in hebt, stuur dan graag een mailtje naar zoeverdaasdonk@mlds.nl en dan kunnen we samen een moment inplannen!

Vragen?

Mocht je vragen hebben over de enquête of interviews, neem dan contact op en stuur een mailtje naar zoeverdaasdonk@mlds.nl

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven