Zuiderzee Klassieker levert maar liefst €110.950,- op!

28 september 2021

Geschatte leestijd: 1 minuut

De 10e live-editie van de Zuiderzee Klassieker, de jaarlijkse wieleractiviteit van de Maag Lever Darm Stichting, heeft afgelopen zaterdag het prachtige bedrag opgeleverd van maar liefst € 110.950,-.

Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting: “Het was zo fijn en bijzonder om alle wielerteams bij elkaar te zien op deze sportieve dag. We zijn trots op deze dag en enorm blij met het eindbedrag, waarmee we nog meer onderzoek naar spijsverteringziekten kunnen financieren. Onze dank aan alle deelnemers en vrijwilligers, die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt.”

Met de opbrengst van de Zuiderzee Klassieker wil de Maag Lever Darm Stichting betere vroegdiagnostiek én een betere kwaliteit van leven realiseren voor mensen met spijsverteringsziekten zoals alvleesklierkanker, slokdarmkanker, de ziekte van Crohn, Prikkelbare DarmSyndroom en andere maag-, darm- en leveraandoeningen. Ziektes die elke dag grote impact hebben op het leven van meer dan twee miljoen buikpatiënten. 

De start van de Zuiderzee Klassieker was dit jaar bij Wielervereniging Eemland in Amersfoort. De deelnemers konden vier afstanden rijden: 50, 80, 120 en 180 kilometer. De routes voerden langs plaatsen als Nijkerk, Harderwijk, Garderen, Kampen. Deelnemers fietsten langs de oude Zuiderzee, door de polder, maar ook door bos en mooie natuur. Op de rustpunten werden de deelnemers voorzien van eten en drinken en was er muziek en entertainment. Het prachtige weer maakte deze dag helemaal af.

Op 24 september 2022 is er weer een editie van de Zuiderzee Klassieker! Voor meer informatie kijk op www.zuiderzeeklassieker.nl

Ander nieuws

€1 miljoen voor 4 onderzoeken naar vroege opsporing van spijsverteringsziekten

Op 7 december 2022 heeft de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) bekend gemaakt welke vier onderzoeksteams dit jaar subsidie ontvangen binnen de subsidielijn Right on Time 2022.

7 december 2022

Reactie op uitzending EenVandaag

Wij begrijpen dat het item van EenVandaag dat is uitgezonden op 28 maart vragen kan oproepen over huis-aan-huis werving en hoe goede doelen hiermee omgaan. Daarom leggen we graag uit waarom we voor deze methode kiezen.

28 maart 2022

Maag Lever Darm Stichting drumt Nederland wakker voor de spijsvertering

Met een daverende drumsolo als wake-up call wil de Maag Lever Darm Stichting Nederland aan het denken zetten over de spijsvertering. Het is de plek waar allerlei ziekten ontstaan en waar dus ook de oplossing voor meer gezondheid ligt. Door onze buik serieus te nemen, vezelrijker te eten en alert te zijn op de eerste signalen als er toch iets misgaat, kunnen we ziekten voorkomen. Met de campagne Listen to your guts roept de MLDS vanaf vandaag alle Nederlanders op om beter naar hun spijsvertering te luisteren.

3 maart 2022

Doneer