Zuiderzee Klassieker levert maar liefst €110.950,- op!

28 september 2021

Geschatte leestijd: 1 minuut

De 10e live-editie van de Zuiderzee Klassieker, de jaarlijkse wieleractiviteit van de Maag Lever Darm Stichting, heeft afgelopen zaterdag het prachtige bedrag opgeleverd van maar liefst € 110.950,-.

Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting: “Het was zo fijn en bijzonder om alle wielerteams bij elkaar te zien op deze sportieve dag. We zijn trots op deze dag en enorm blij met het eindbedrag, waarmee we nog meer onderzoek naar spijsverteringziekten kunnen financieren. Onze dank aan alle deelnemers en vrijwilligers, die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt.”

Met de opbrengst van de Zuiderzee Klassieker wil de Maag Lever Darm Stichting betere vroegdiagnostiek én een betere kwaliteit van leven realiseren voor mensen met spijsverteringsziekten zoals alvleesklierkanker, slokdarmkanker, de ziekte van Crohn, Prikkelbare DarmSyndroom en andere maag-, darm- en leveraandoeningen. Ziektes die elke dag grote impact hebben op het leven van meer dan twee miljoen buikpatiënten. 

De start van de Zuiderzee Klassieker was dit jaar bij Wielervereniging Eemland in Amersfoort. De deelnemers konden vier afstanden rijden: 50, 80, 120 en 180 kilometer. De routes voerden langs plaatsen als Nijkerk, Harderwijk, Garderen, Kampen. Deelnemers fietsten langs de oude Zuiderzee, door de polder, maar ook door bos en mooie natuur. Op de rustpunten werden de deelnemers voorzien van eten en drinken en was er muziek en entertainment. Het prachtige weer maakte deze dag helemaal af.

Op 24 september 2022 is er weer een editie van de Zuiderzee Klassieker! Voor meer informatie kijk op www.zuiderzeeklassieker.nl

Gerelateerd nieuws

MDL-artsen overtuigd van noodzaak alcoholpreventie bij patiënten

In Nederland is er veel gezondheidsschade door alcohol en zijn veel mensen zich niet bewust van de effecten van alcohol op de gezondheid. 85% van de MDL-artsen vindt dat de beroepsgroep meer moet doen aan signalering van (overmatig) alcoholgebruik en preventie daarvan.

9 september 2021

Maagzuurremmers óf eerst leefstijladvies?

Bijna iedereen heeft wel eens last van brandend maagzuur, maar veel mensen slikken onnodig sterke maagzuurremmers zonder dat ze hier de gevolgen van weten.

27 augustus 2021

Ruim 1 miljoen voor vroege opsporing van spijsverteringsziekten

Dankzij de aanhoudende steun van donateurs in coronatijd kan de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) in totaal bijna € 1 miljoen toekennen aan vier veelbelovende onderzoeken gericht op de vroege opsporing van spijsverteringsziekten. Veel spijsverteringsziekten zijn beter te behandelen als ze eerder worden ontdekt.

8 juli 2021

Doneer