Vrede en Recht wordt Vrede en Toiletrecht!

3 september 2020

Waarom zijn er niet meer toegankelijke openbare toiletten in Nederland? Deze vraag slingert het jongerenplatform WAAROM?! (powered by AVROTROS Radar) vandaag de wereld in. Zoals in hun YouTube video te zien is veranderde de Toiletalliantie samen met de co-founder van de Hoge Nood App en enthousiaste ambassadeurs het logo van de Gemeente Den Haag op de pilaar van het gemeentehuis, door middel van een sticker. Vrede en recht werd ‘Vrede en Toiletrecht’. Een symbolisch statement om aandacht te vragen voor het gebrek aan voldoende toegankelijke openbare toiletten.

De gemeente Den Haag liet in een schriftelijke reactie weten dat ze vinden dat toegankelijke openbare toiletvoorzieningen thuishoren in een gastvrije stad, waarin iedereen zich welkom voelt. Ze geven ook aan dat er zeker nog werk aan de winkel is. Daar is dan ook geld voor vrijgemaakt zodat het aantal toegankelijke openbare toiletten de komende jaren kan worden uitgebreid. Daarnaast zijn in de binnenstad gesprekken gaande met horeca en winkeliers over wat er nodig is voor openstellen van toiletten voor bewoners en bezoekers. Goed nieuws. We moedigen de gemeente Den Haag maar ook andere gemeenten van harte aan om hun toilet beleid onder de loep te nemen en te verbeteren. Want in vergelijking met andere landen pist Nederland naast de pot als het gaat om een doordacht toilet beleid.

Gerelateerd nieuws

Steeds meer grip op de spijsvertering

In het afgelopen jaar hebben we belangrijke stappen kunnen zetten voor iedereen met een spijsverteringsziekte. We kijken graag terug op wat we bereikt hebben en waar we ons in 2022 op gaan richten.

11 januari 2022

40 jaar Maag Lever Darm Stichting – een interview met directeur Bernique Tool

Na 40 jaar begint een nieuw hoofdstuk voor de Maag Lever Darm Stichting, vertelt een bevlogen Bernique Tool.

22 december 2021

Maag Lever Darm Stichting en Natuurmonumenten aan de slag met meer openbare toiletten in natuur

Vandaag, op ‘Wereld Toilet Dag’ wordt het project ‘When Nature Calls’ aangekondigd: meer dan dertig natuurtoiletten erbij in Nationale Parken en bij drukbezochte natuurgebieden.

19 november 2021

Doneer