Tom Bloo en Laurens Tepperink zamelen meer dan €25.000 in met Tour de Jes

7 oktober 2022

Van zaterdag 17 t/m maandag 19 september fietsten Tom Bloo en Laurens Tepperink van Raalte naar Winterberg. Door weer en wind trotseerden zij deze honderden kilometers voor hun vriend Jesper. Jesper overleed in 2021 op 35-jarige leeftijd aan een leveraandoening. Tijdens hun tocht zamelden zij geld in voor de Maag Lever Darm Stichting, inmiddels staat de teller op meer dan €25.000.

Laurens en Tom: Maak er wat moois van en niet sikkeneuren. Vier het leven! Dat was een van de laatste dingen die Jesper zei voor hij op 15 juni 2021 is overleden. Jesper ten voeten uit. Zo was hij, zo stond hij in het leven. Positief en voor iedereen klaar staan. Op die manier heeft hij veel mensen geïnspireerd. Dat we geld in zouden zamelen voor de MLDS was vrij snel duidelijk. Jesper heeft maar liefst drie levertransplantaties ondergaan en hij raakte op jonge leeftijd al bekend met de MLDS

Dat ze een fietstocht maken is niet zomaar. Zelf pakte Jesper regelmatig de fiets om naar zijn werk in Holten te fietsen, een stuk met Nicole (zijn vrouw), Mees en Roos (zijn kinderen) door Salland te fietsen of kilometers te maken in zijn geliefde land Duitsland.

Tom en Laurens: ‘op het moment tijdens de tocht dat het wat stiller was zeiden wij tegen elkaar: Wat vinden wij nou het mooiste van deze drie dagen? Dat is echt het samenkomen met elkaar en de verbinding die we samen creëerden op de fiets, tijdens en na de tocht.’ Laurens en Tom kregen steun van tientallen familieleden, vrienden, buren, scholen en zakelijke sponsoren. Zelfs de burgemeester van Raalte, Martijn Dadema, was aanwezig bij de start.

Uiteraard kunt u Laurens en Tom steunen. Voor hun verhaal en een donatie kunt u terecht op: www.tourdejes.nl

Over de Maag Lever Darm Stichting

De Maag Lever Darm Stichting zet alles in het werk om patiënten met maag, lever en darm aandoeningen te helpen meer grip te krijgen op hun ziekte en daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren. Dit doen we door intensief samen te werken met zorgverleners, patiënten en door onderzoeken naar voeding, vermoeidheid en gepersonaliseerde zorg te ondersteunen. De missie van de Maag Lever Darm Stichting is dat er in Nederland geen sterfte, schaamte, onzekerheid, pijn, angst, isolement of onmacht meer is door spijsverteringsziekten. Meer over de missie van de Maag Lever Darm Stichting.

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Al 0 donateurs steunden vandaag een gezonde spijsvertering voor iedereen.

Ander nieuws

Toiletalliantie: WC-tekort leidt tot wildpoepen

Twee derde van de mannen die niet meedoen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker ziet op tegen een vervolgonderzoek, vindt de ontlastingstest te veel gedoe, is bang voor een slechte uitslag of wil het niet weten.

20 maart 2024

Darmkanker: mannen mijden bevolkingsonderzoek vanwege angst, gedoe of coloscopie

Twee derde van de mannen die niet meedoen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker ziet op tegen een vervolgonderzoek, vindt de ontlastingstest te veel gedoe, is bang voor een slechte uitslag of wil het niet weten.

1 maart 2024

Maag Lever Darm Stichting slaat alarm: Nederlanders vaker slokdarmkanker dan de rest van Europa

Slokdarmkanker komt in Nederland vaker voor dan in andere Europese landen, vooral bij mannen. De MLDS roept daarom in de Week van de Slokdarmkanker op tot een gezonde leefstijl.

23 januari 2024

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer