“StoMakker” is genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs 2020.

11 januari 2021

De kinder Stoma App “StoMakker” is genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs 2020. De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, patiëntenorganisatie en onderzoeker. De winnaar ontvangt een bedrag t.w.v. maximaal € 100.000, bedoeld voor het realiseren van het onderzoekstraject.

Het krijgen van een stoma is enorm ingrijpend, zeker voor een kind. Het hebben van een stoma kan een behoorlijke aantasting voor het zelfbeeld van het opgroeiende kind zijn, wat kan leiden tot onzekerheid, schaamte en somberheid. Goede voorlichting en begeleiding is erg belangrijk om kinderen te leren omgaan met een stoma. 

Samen met ervaringsdeskundigen, stomaverpleegkundigen, artsen én kinderen dragen wij bij aan de ontwikkeling van de mobiele app StoMakker om daarmee kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. Met de app leren kinderen al gamend beter omgaan met hun stoma. Maar ook kunnen ze veilig met ándere kinderen met een stoma chatten! Want niemand begrijpt je tenslotte zo goed als een lotgenootje.

Group 7 Created with Sketch.

Stem je mee?

Om de app nu zo goed mogelijk te kunnen gaan bouwen, willen we de Medische Inspirator Prijs winnen. Daarvoor hebben we jouw stem nodig. Met het geld kunnen we de app verder bouwen én de effecten ervan onderzoeken.

stemmen

Dit project is ook een van de vier zorgprojecten die de MLDS dit jaar heeft toegekend in de Call Zorgprojecten ‘Leefstijl in de MDL-zorg 2020’. Deze zorgprojecten dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een spijsverteringziekte.

Doneer