Samen krijgen we grip op coeliakie

4 februari 2021

1 op de 100 Nederlanders heeft coeliakie. Een onzichtbaar deeltje gluten kan hen doodziek maken. En laat gluten nu net in heel veel producten zitten. Als patiënt heb je niet alleen continu zorgen over je gezondheid, maar moet je ook altijd op je hoede zijn voor wat je eet. Ook lopen veel patiënten rond met de angst: ‘Wat als mijn kind ook coeliakie krijgt?’ Coeliakie is meestal een erfelijke ziekte. Dat tij willen we keren. Daarom bundelen de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en onderzoekers door het hele land hun krachten. Samen krijgen we grip op coeliakie. Zodat we coeliakie in de toekomst kunnen voorkómen.

Help je mee?

schoen Created with Sketch.

Kom in actie

Laat je sponsoren tijdens een sportieve uitdaging of verkoop je eigen werk.

kom in actie
Stroke 1 Created with Sketch.

Doneer online

Doneer direct online voor meer onderzoek naar coeliakie.

doneer

Samenwerken om coeliakie te voorkomen

De Maag Lever Darm Stichting (MLDS), Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) én landelijke coeliakieartsen en -onderzoekers bundelen hun krachten met maar één doel: grip krijgen op coeliakie. Zodat we coeliakie in de toekomst kunnen voorkomen, en op korte termijn al verbetering voor vele patiënten bereiken.
Lees hier meer over deze samenwerking.

Ander nieuws

Steeds dichter bij behandelingsstrategie voor ontstekingsziekten

Hoopgevende tussentijdse resultaten voor TIMID-studie. Ons afweersysteem beschermt ons tegen een groot aantal ziekteverwekkers. Wanneer we met een ziekteverwekker in aanraking zijn geweest, zijn we vervolgens langere tijd beschermd.

6 oktober 2020

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer