Samen in actie tegen alvleesklierkanker: Deltaplan Challenge Ameland 2022

13 oktober 2022

Zaterdag 29 oktober 2022 vindt de 2e editie van de Deltaplan Challenge Ameland plaats! Deze bijzondere dag zal volledig in het teken staan van uitdaging en verbinding.

Tijdens dit sportieve evenement, op een prachtige plek, komen we samen in actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Patiënten, naasten, nabestaanden, artsen, onderzoekers; we strijden allemaal voor hetzelfde doel. een betere toekomst voor patiënten met alvleesklierkanker.

Met dit jaar een speciaal akoestisch optreden van de band Van Dik Hout, ambassadeur van het Deltaplan! Zij voelen zich zeer betrokken: in 2021 overleed hun drummer, Oscar Kraal, aan alvleesklierkanker.

Met elkaar maken we er een unieke ervaring van!

Deltaplan Challenge Ameland, zaterdag 29 oktober 2022

Een unieke belevenis waarbij we samen strijden tegen alvleesklierkanker.

Schrijf je nu in!

Ga de uitdaging aan

We dagen je uit voor een rondje Ameland van 25, 50 of 100 kilometer. Individueel of als team. Hardlopend, wandelend of fietsend. Ook is het mogelijk een prachtige route van 3,5 kilometer te wandelen of te (tandem)fietsen wanneer je bijvoorbeeld iets minder fit bent. Je kiest voor wat bij jou past.

Schrijf je in en vraag je vrienden, familie, collega’s en kennissen je te sponsoren op je actiepagina! Wil je samenlopen met collega’s, je sportclub of buren? Inschrijven is ook mogelijk als team.

De opbrengst komt ten goede aan het Deltaplan Alvleesklierkanker: het krachtige landelijke samenwerkingsverband tussen de Maag Lever Darm Stichting, de 15 expertisecentra verenigd in de Dutch Pancreatic Cancer Group en het patiëntenplatform Living With Hope.

Deltaplan Alvleesklierkanker heeft als missie om wetenschappelijk onderzoek op het gebied van alvleesklierkanker te versnellen

Wij kijken er enorm naar uit je zaterdag 29 oktober te ontvangen.

Kan je er niet bij zijn, maar wil je wel bijdragen aan meer onderzoek naar alvleesklierkanker? Dat kan door een donatie te doen. Ga naar de actiepagina. Jouw bijdrage komt volledig ten goede aan het Deltaplan Alvleesklierkanker.

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Al 0 donateurs steunden vandaag een gezonde spijsvertering voor iedereen.

Ander nieuws

4 februari is het Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Dit jaar staan wij stil bij één van de meest dodelijke vormen ervan: alvleesklierkanker.

3 februari 2022

Wereldkankerdag 4 februari 2021

We maken ons zorgen over de daling van het aantal diagnoses darmkanker en andere spijsverteringskankers als gevolg van corona. Voor de meeste soorten kanker geldt, dat hoe eerder de ziekte wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing en een betere kwaliteit van leven. Wees daarom alert. Heb je klachten, verergeren ze of maak je je zorgen? Meld het bij je huisarts, bij het ziekenhuis of op een eerstehulpafdeling als dat nodig is.

3 februari 2021

Impact corona op zorg bij kanker

De gevolgen van corona zijn zichtbaar in het hele zorgsysteem van Nederland. Tijdens de lockdown is de reguliere (anders dan de corona) zorg op een lager pitje komen te staan. De zorg voor niet-coronapatiënten werd in vele gevallen uitgesteld. Langzamerhand wordt duidelijk met welke gevolgen.

2 september 2020

Doneer