Onze collecte wordt anders, maar gaat veilig door!

7 mei 2020

Van 15 tot en met 20 juni 2021 staat onze collecteweek gepland. Corona heeft voor veel veranderingen gezorgd. Samen met andere collecterende fondsen hebben we een manier gevonden waarop collectevrijwilligers, ook in deze tijd, met een gerust hart veilig kunnen collecteren. En daar zijn wij heel erg blij mee. Want de inkomsten van de collecte zijn een belangrijke bron van inkomsten waarmee wij wetenschappelijk onderzoek en voorlichting kunnen financieren.

Wij blijven ons inzetten voor de 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte. Voor hen willen we er zijn. Wij gaan ervoor dat niemand meer pijn, angst, schaamte of onzekerheid hoeft te voelen vanwege spijsverteringsziekten. Bovendien speelt de spijsvertering een cruciale rol voor een goed afweersysteem en dat verdient iedereen om te weten. Wij zijn daarom heel dankbaar en trots op alle collectevrijwilligers die ons hierbij willen helpen.

Veilig collecteren. Wat betekent dat?

We hebben samen met andere fondsen een aanpak afgestemd waarop collectevrijwilligers ,ook in deze tijd, met een gerust hart veilig kunnen collecteren. En wel als volgt. Dit jaar collecteert de MLDS met een kartonnen collectebus waarop een grote QR-code staat afgebeeld. Er kan mobiel gedoneerd worden door de QR-code te scannen op de collectebus. Deze code kan door de gever vanaf een afstand gescand worden, waardoor de richtlijn van 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft. Kwetsbare groepen en 70-plussers beschermen we door ze niet te laten collecteren. Ook worden contante donaties niet geaccepteerd. De gewone collectebus, zoals we die kennen, wordt dit jaar dus niet gebruikt.

We hebben richtlijnen opgesteld waarin je kunt teruglezen hoe wij op een veilige manier gaan collecteren. Zowel de gezondheid van de collectevrijwilliger als de gever staat voorop.

Ben je organisator of collectant?

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer