Enquête IBD en voeding

29 oktober 2019

Onderzoek: (duurzame) voeding bij IBD patiënten en gezonde mensen

Help mee en vul de enquête in!

Jouw spijsvertering heeft ervaringsdeskundigen nodig en hiervoor zijn wij op zoek naar jou! In de media is er tegenwoordig veel aandacht voor voedselkeuzes, maar resulteert dit ook in verandering bij de consument? Maken we daadwerkelijk gezondere keuzes in de supermarkt als gevolg van de aandacht voor gezonde voeding? Dat willen wij graag onderzoeken.

Deze enquêtes zijn onderdeel van een project vanuit de MLDS, en een aanvulling op ons onderzoek naar voeding bij zowel IBD patiënten als gezonde mensen.

Daarnaast is het voor ons ook erg interessant om te onderzoeken of er verschillen zijn tussen mensen met een spijsverteringsziekte en gezonde mensen in hoe er gekeken wordt naar duurzame voeding en waar voedselkeuzes op gebaseerd zijn.

We hopen hiermee uiteindelijk een algemeen advies te kunnen creëren voor IBD-patiënten met het oog op (duurzame) voeding. Door het invullen van deze enquête help je ons om dichter bij dit doel te komen! Alvast bedankt daarvoor.

IBD-diagnose en tussen de 18-70?

Heb jij de diagnose ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa (IBD), en ben je tussen de 18 en 70 jaar oud? Vul dan graag onderstaande enquête in. Dit zal gemiddeld 7 minuten in beslag nemen.

Ga naar de enquête

Geen spijsverteringsziekte?

Heb jij géén spijsverteringsziekte en ben je tussen de 18 en 70 jaar oud? Vul dan graag onderstaande enquête in. Dit zal gemiddeld 5 minuten in beslag nemen.

Ga naar de enquête

Help mee en meld je aan voor een interview!

Heb jij de diagnose ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa (IBD), ben je tussen de 18 en 70 jaar oud, en ben je overgestapt naar een duurzaam dieet met minder vlees en zuivel en meer onbewerkte natuurlijke producten? Dan kun jij ons als ervaringsdeskundige weer een stukje verder helpen! Voor ons onderzoek zijn wij op zoek naar mensen die aan deze criteria voldoen, en hierover met ons in gesprek willen gaan in de vorm van een interview. Wij zijn erg benieuwd naar hoe u dit heeft ervaren en of u nog tips heeft voor andere mensen met IBD. We hopen hiermee een persoonlijk verhaal te kunnen vertellen en hiermee andere mensen met IBD te helpen. Wanneer je hier interesse in hebt, stuur dan graag een mailtje naar zoeverdaasdonk@mlds.nl en dan kunnen we samen een moment inplannen!

Vragen?

Mocht je vragen hebben over de enquête of interviews, neem dan contact op en stuur een mailtje naar zoeverdaasdonk@mlds.nl

Gerelateerd nieuws

Toekenning zorgprojecten 2020

Dankzij de steun van donateurs heeft de Maag Lever Darm Stichting subsidie toegekend aan vier projecten die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Deze zorgprojecten dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een spijsverteringziekte. Een gezonde leefstijl kan helpen om klachten te verminderen of zelfs helpen om ziekten om te keren.

14 januari 2021

Steeds dichter bij behandelingsstrategie voor ontstekingsziekten

Hoopgevende tussentijdse resultaten voor TIMID-studie. Ons afweersysteem beschermt ons tegen een groot aantal ziekteverwekkers. Wanneer we met een ziekteverwekker in aanraking zijn geweest, zijn we vervolgens langere tijd beschermd.

6 oktober 2020

Wereld IBD dag 2020

Werken met IBD: tevredenheid en verbeterpunten Het is vandaag Wereld IBD-dag. In Nederland kampen ruim 90.000 mensen met Inflammatory Bowel Disease (IBD). Hieronder vallen de darmontstekingsziekten Crohn en Colitis Ulcerosa. Patiënten met IBD hebben het niet altijd even makkelijk door hun symptomen. Dit zorgt ervoor dat niet iedereen met deze ziekte (volledig) kan werken. Toch doen veel mensen wel […]

19 mei 2020

Doneer