Nationale Plasdag: donderdag 17 september 2020

10 september 2020

Op donderdag 17 september is het Nationale Plasdag. Nationale Plasdag is een initiatief van de Continentie Stichting Nederland (CSN), waarin zij samenwerken met de MLDS. Met deze dag willen de stichtingen het onderwerp plasklachten bespreekbaar maken. In Nederland hebben ongeveer 1 miljoen mensen last van een overactieve blaas en een half miljoen mensen zijn incontinent zijn voor urine. De beschikbaarheid van een wc is voor hen het verschil tussen wel of niet de deur uit gaan. Daarom zetten de Maag Lever Darm Stichting en de Continentiestichting Nederland in juni, juli en augustus 2020 een enquête uit onder alle 355 Nederlandse gemeenten over de toegankelijkheid van toiletten binnen de gemeente. Een derde hiervan (111 gemeenten) reageerde. Op Nationale Plasdag worden de cijfers uit het onderzoek bekend gemaakt.

Gerelateerd nieuws

MLDS brengt onderwerpen in voor verkiezingsprogramma’s politieke partijen

In aanloop naar de verkiezingen zijn alle politieke partijen bezig hun partijprogramma's vorm te geven. De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) levert met vier belangrijke onderwerpen input om de gezondheid van Nederland te verbeteren en te zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met een spijsverteringsziekte.

2 augustus 2023

Vecht mee tegen alvleesklierkanker: zaterdag 8 juli

Op zaterdag 8 juli 2023 organiseren we Deltaplan De Vecht: wandelen, fietsen of hardlopen om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker! In je eigen tempo. Alleen of samen. In een prachtige omgeving. Doe je mee?

25 april 2023

We poepen allemaal, maar waarom is het zo lastig om erover te praten?

Op woensdag 12 april is het Nationale Poepdag. Een dag die in het leven is geroepen door de MLDS om de relatie tussen ontlasting en gezondheid te benadrukken. Daarom zeggen wij tegen alle Nederlanders: kijk wat vaker achterom en check je poep! Weten hoe? Doe de checkjepoep-test'.

18 april 2023

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer