Lid Raad van Toezicht

7 juli 2022

Functieprofiel

De spijsvertering is bron van gezondheid en start van veel ziekte. De impact van een spijsverteringsziekte is levensgroot.  De Maag Lever Darm Stichting werkt via impactroutes aan een gezonder Nederland, voor spijsverteringspatiënten in het bijzonder.

Voor de Maag Lever Darm Stichting én voor Stichting Belangen MDL-patiënten zijn wij op zoek naar een lid voor de Raad van Toezicht. Onze Raad van Toezicht bestaat uit 5-7 leden die zo’n 5 keer per jaar bij elkaar komen.

Er zijn 3 commissies ingesteld:  De benoemings- en renumeratiecommissie, de auditcommissie en de impactcommissie. In deze rol maak jij deel uit van de auditcommissie.
Bij de samenstelling van de Raad van Toezicht streven wij naar diversiteit op basis van leeftijd, geslacht en ervaring in toezichthoudende functies.

Een greep uit jouw taken

Jij:

Jouw profiel

Wij zoeken een enthousiast en gedreven persoon die:

Wat bieden wij

De Maag Lever Darm Stichting biedt een uitdagende rol aan binnen een open communicerende Raad van Toezicht en de auditcommissie.
Wij bieden jou de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de strijd voor een gezonde spijsvertering in Nederland.
Als lid van de Raad van Toezicht ontvang je geen beloning, wel hanteren wij een onkostenvergoeding.
De benoeming geldt voor een periode van 4 jaar.

De Maag Lever Darm Stichting

Een gezonde spijsvertering voor iedereen, dat is de droom van de Maag Lever Darm Stichting. Twee miljoen Nederlanders kampen dagelijks met schaamte, pijn, angst of onmacht door spijsverteringsaandoeningen. Voor hen werken wij aan oplossingen. Dat doen we samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiënten en hun naasten, donateurs en vrijwilligers. En natuurlijk met al onze medewerkers die zich dagelijks inzetten om de droom van de Maag Lever Darm Stichting te realiseren. Persoonlijk, ondernemend, eigenwijs en nieuwsgierig zijn hierbij onze kernwaarden.

Wij strijden voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. Doordat alle Nederlanders de kracht van de spijsvertering leren kennen als motor van hun gezondheid. Door toegang tot slimme vroegdiagnostiek mogelijk te maken en ziektes eerder op te sporen. En door mensen met spijsverteringsklachten te helpen taboes te doorbreken en met hen te strijden voor een betere kwaliteit van leven.

Wij geloven dat grip op de spijsvertering zorgt voor meer gezonde levensjaren en een betere kwaliteit van leven.

De nieuwe campagne, Listen to your guts, laat zien dat er een diepere waarheid achter deze populaire kreet schuilt: Je spijsvertering vertelt je alles over je gezondheid. Ook zeggen we: Je leeft maar een keer. Een uitspraak die je met je neus op de feiten drukt. Dus neem je buik serieus, eet gezonder en check je poep. Doormiddel van verschillende communicatiemiddelen willen we een groot bereik genereren dit jaar zodat meer mensen bekend worden met het belang van de spijsvertering. Dit doen we door o.a. een tv-commercial, online media, een spijsverteringsquiz, een gids met leefstijltips en een test.
Check www.mlds.nl/guts voor meer info!

Reageren

Reageren?

Mail je motivatie en CV uiterlijk 15 augustus aanstaande onder vermelding van ‘Lid RvT’  naar onze Bestuurssecretaris Juliette de Voogd via sollicitatie@mlds.nl. Bel voor vragen naar 033-7523500. We kijken uit naar je reactie!

Bij de MLDS hebben we veel aandacht voor een gezonde leefstijl en roken we liever niet, of helpen je graag hiermee te stoppen. We reizen bij voorkeur met het openbaar vervoer of de fiets.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatie

Maak jij straks deel uit van onze RvT?

Direct solliciteren

Doneer