Lid Raad van Toezicht

15 november 2023

In het kort

De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) en de Stichting Belangen MDL-patiënten (SBMDLP) zijn op zoek naar drie nieuwe leden voor haar Raad van Toezicht. Onlangs is er één vacature ontstaan en in het voorjaar van 2024 verwachten we nog twee vacatures.

Een greep uit de taken van de Raad van Toezicht

De RvT van de beide stichtingen heeft tot taak:

Vanuit deze toezichthoudende en adviserende verantwoordelijkheid verwachten we van de RvT dat zij in staat is om tot een onafhankelijk oordeel te komen en daadwerkelijk toegevoegde waarde te leveren met betrekking tot:

In de statuten van de MLDS en de SBMDLP is vastgelegd:

De werkwijze van de RvT is omschreven in het RvT reglement en in de statuten van de Stichting Belangen MDL-patiënten. De vergaderfrequentie is vier- tot vijfmaal per jaar. De RvT heeft drie commissies ingesteld: de benoemings- en renumeratiecommissie, de auditcommissie en de impactcommissie. De leden van de RvT ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Eventuele onkosten kunnen worden vergoed. Er is een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Algemeen profiel

Wij zoeken meerdere leden om onze Raad van Toezicht compleet te maken. Elk nieuw lid beschikt minimaal over kennis op één van de onderstaande deskundigheidsgebieden:

download hier de uitgebreide profielschets

Wat kan je van ons verwachten?

De Maag Lever Darm Stichting biedt een uitdagende rol aan binnen een open communicerende Raad van Toezicht.
Wij bieden jou de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de strijd voor een gezonde spijsvertering in Nederland.
Als lid van de Raad van Toezicht ontvang je geen beloning, wel hanteren wij een onkostenvergoeding.
De benoeming geldt voor een periode van 4 jaar.

De Maag Lever Darm Stichting

Bij de Maag Lever Darm Stichting werken we met 41 enthousiaste collega’s elke dag samen aan onze droom: Een gezonde spijsvertering voor iedereen. Dat doen we met hulp van artsen, onderzoekers, vrijwilligers, collectanten en donateurs.

We financieren wetenschappelijk onderzoek dat spijsverteringsziekten vroegtijdig opspoort, zodat genezing vaak nog mogelijk is. Ook zetten we ons in voor de twee miljoen Nederlanders die dagelijks kampen met schaamte, angst of onmacht als gevolg van spijsverteringsaandoeningen. Maar nog liever willen we voorkomen dat iemand een spijsverteringsziekte ontwikkelt.
Daarom zeggen we tegen iedereen in Nederland: Listen to your guts! Want je spijsvertering vertelt je alles over je gezondheid.

Reageren

Reageren?

Mail je motivatie en CV uiterlijk 10 december aanstaande onder vermelding van ‘Lid RvT’  naar onze HR afdeling via sollicitatie@mlds.nl.
Heb je vragen over deze rol? Neem contact op met onze bestuurssecretaris Juliette de Voogd via bovenstaand mailadres of bel 06-13365205.
We kijken uit naar je reactie!

Bij de MLDS hebben we veel aandacht voor een gezonde leefstijl en roken we liever niet, of helpen je graag hiermee te stoppen. We reizen bij voorkeur met het openbaar vervoer of de fiets.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatie

Maak jij straks deel uit van onze Raad van Toezicht?

Direct solliciteren
Doneer