Jochem (14) skeelert 11-stedentocht om geld op te halen voor ziekte colitis ulcerosa

17 augustus 2021

Geschatte leestijd: 2 minuten

Ongeveer 2 jaar geleden kreeg Jochem de diagnose colitis ulcerosa, een chronische ontstekingsziekte van de darm. Hij had veel last van buikpijn en diarree en kreeg al ruim een jaar verschillende onderzoeken. Nu moet hij iedere 6 weken naar het ziekenhuis voor een infuus.

Jochem: "Ik wilde heel graag wat doen om onderzoek voor deze ziekte mogelijk te maken, omdat ik dagelijks mee maak wat de ongemakken zijn. Onderzoek en de behandeling bij een ziekte als colitis ulcerosa is heel belangrijk, maar zeer kostbaar."

Samen met zijn moeder Angela is hij sinds zaterdag de Elfstedentocht (265km) aan het skeeleren om geld op te halen voor de Maag Lever Darm Stichting. Hij hoopt deze week te finishen.

Tot nu toe is genezing van colitis ulcerosa niet mogelijk, dus Jochem weet, dat als er niets verandert, hij hier voor de rest van zijn leven aan vast zit. “Veel familieleden en vrienden sponsoren ons al, maar ik hoop natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen”.

Wil je Jochem ook steunen en sponsoren?

Ander nieuws

Toekenning zorgprojecten 2020

Dankzij de steun van donateurs heeft de Maag Lever Darm Stichting subsidie toegekend aan vier projecten die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Deze zorgprojecten dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een spijsverteringziekte. Een gezonde leefstijl kan helpen om klachten te verminderen of zelfs helpen om ziekten om te keren.

14 januari 2021

Steeds dichter bij behandelingsstrategie voor ontstekingsziekten

Hoopgevende tussentijdse resultaten voor TIMID-studie. Ons afweersysteem beschermt ons tegen een groot aantal ziekteverwekkers. Wanneer we met een ziekteverwekker in aanraking zijn geweest, zijn we vervolgens langere tijd beschermd.

6 oktober 2020

Wereld IBD dag 2020

Werken met IBD: tevredenheid en verbeterpunten Het is vandaag Wereld IBD-dag. In Nederland kampen ruim 90.000 mensen met Inflammatory Bowel Disease (IBD). Hieronder vallen de darmontstekingsziekten Crohn en Colitis Ulcerosa. Patiënten met IBD hebben het niet altijd even makkelijk door hun symptomen. Dit zorgt ervoor dat niet iedereen met deze ziekte (volledig) kan werken. Toch doen veel mensen wel […]

19 mei 2020

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer