Jochem (14) skeelert 11-stedentocht om geld op te halen voor ziekte colitis ulcerosa

17 augustus 2021

Geschatte leestijd: 1 minuut

Ongeveer 2 jaar geleden kreeg Jochem de diagnose colitis ulcerosa, een chronische ontstekingsziekte van de darm. Hij had veel last van buikpijn en diarree en kreeg al ruim een jaar verschillende onderzoeken. Nu moet hij iedere 6 weken naar het ziekenhuis voor een infuus.

Jochem: “Ik wilde heel graag wat doen om onderzoek voor deze ziekte mogelijk te maken, omdat ik dagelijks mee maak wat de ongemakken zijn. Onderzoek en de behandeling bij een ziekte als colitis ulcerosa is heel belangrijk, maar zeer kostbaar.”

Samen met zijn moeder Angela is hij sinds zaterdag de Elfstedentocht (265km) aan het skeeleren om geld op te halen voor de Maag Lever Darm Stichting. Hij hoopt deze week te finishen.

Tot nu toe is genezing van colitis ulcerosa niet mogelijk, dus Jochem weet, dat als er niets verandert, hij hier voor de rest van zijn leven aan vast zit. “Veel familieleden en vrienden sponsoren ons al, maar ik hoop natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen”.

Wil je Jochem ook steunen en sponsoren?

Gerelateerd nieuws

Meer aandacht en onderzoek nodig naar oorzaken en behandeling van vermoeidheid

Er moet meer gebeuren om (ernstige) vermoeidheidsklachten aan te pakken. Dat blijkt uit een kennissynthese die is uitgevoerd in opdracht van ZonMw en de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF), waar de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) deel van uitmaakt.

10 januari 2022

Ellie loopt 800 km in 6 weken voor colitis ulcerosa

Ellie (68) wandelt 800 km om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte colitis ulcerosa. Ze wandelt zes weken lang van St. Jean Pied de Porte naar Santiago de Compostella.

30 augustus 2021

Ervaringsverhalen IBD patiënten levert Praatplaat op

MLDS heeft recent een onderzoek gesubsidieerd naar Participatory narrative inquiry (PNI) bij IBD patiënten. Hierbij zijn verhalen van ruim 200 IBD patiënten geanalyseerd, met name inzake voeding en dat heeft een praatplaat opgeleverd, die interessant is voor patiënten en goed te gebruiken door zorgverleners.

3 juni 2021

Doneer