Jochem (14) skeelert 11-stedentocht om geld op te halen voor ziekte colitis ulcerosa

17 augustus 2021

Geschatte leestijd: 1 minuut

Ongeveer 2 jaar geleden kreeg Jochem de diagnose colitis ulcerosa, een chronische ontstekingsziekte van de darm. Hij had veel last van buikpijn en diarree en kreeg al ruim een jaar verschillende onderzoeken. Nu moet hij iedere 6 weken naar het ziekenhuis voor een infuus.

Jochem: “Ik wilde heel graag wat doen om onderzoek voor deze ziekte mogelijk te maken, omdat ik dagelijks mee maak wat de ongemakken zijn. Onderzoek en de behandeling bij een ziekte als colitis ulcerosa is heel belangrijk, maar zeer kostbaar.”

Samen met zijn moeder Angela is hij sinds zaterdag de Elfstedentocht (265km) aan het skeeleren om geld op te halen voor de Maag Lever Darm Stichting. Hij hoopt deze week te finishen.

Tot nu toe is genezing van colitis ulcerosa niet mogelijk, dus Jochem weet, dat als er niets verandert, hij hier voor de rest van zijn leven aan vast zit. “Veel familieleden en vrienden sponsoren ons al, maar ik hoop natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen”.

Wil je Jochem ook steunen en sponsoren?

Gerelateerd nieuws

Nieuw ‘oud’ medicijn voor IBD-patiënten

Begin dit jaar werd tioguanine officieel goedgekeurd door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) voor gebruik bij IBD-patiënten. Nanne de Boer en zijn collega’s is het nu gelukt dit medicijn opnieuw geregistreerd te krijgen.

22 februari 2022

Leefstijlaanpassing voor een betere kwaliteit van leven voor spijsverteringspatiënten

Dankzij de steun van donateurs heeft de Maag Lever Darm Stichting subsidie toegekend aan vijf nieuwe projecten. Deze zorgprojecten dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een spijsverteringsziekte.

3 februari 2022

Meer aandacht en onderzoek nodig naar oorzaken en behandeling van vermoeidheid

Er moet meer gebeuren om (ernstige) vermoeidheidsklachten aan te pakken. Dat blijkt uit een kennissynthese die is uitgevoerd in opdracht van ZonMw en de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF), waar de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) deel van uitmaakt.

10 januari 2022

Doneer