Gezocht: ervaringsdeskundigen!

31 maart 2022

We zoeken ervaringsdeskundigen met een spijsverteringsaandoening voor de beoordeling van onderzoeksaanvragen. We zijn met name op zoek naar ervaringsdeskundigen op het gebied van leververvetting.

Elk jaar ontvangt de Maag Lever Darm Stichting aanvragen voor wetenschappelijk onderzoek. Om deze aanvragen goed te kunnen beoordelen worden we bijgestaan door wetenschappelijke adviescommissies en panels met ervaringsdeskundigen. Het panel beoordeelt de subsidieaanvragen op relevantie voor de patiënt. We zijn op zoek naar ervaringsdeskundigen met een spijsverteringsaandoening voor de subsidielijn ‘’Right on Time’’. Het doel van de subsidielijn “Right on Time” is het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek gericht op screening/vroegtijdige diagnose van spijsverteringsziekten.

Wat vragen we?

Onze ideale kandidaat…

…staat momenteel onder behandeling of is behandeld voor een spijsverteringsaandoening of heeft last van onbegrepen spijsverteringsklachten;

…heeft affiniteit met wetenschappelijk onderzoek;

…kan met een objectieve blik wetenschappelijke subsidieaanvragen beoordelen;

…heeft een positieve, onpartijdige grondhouding;

…beschikt over goede communicatieve vaardigheden;

…heeft voldoende energie en tijd om 3 à 4 subsidieaanvragen te beoordelen (ca. 45 minuten per aanvraag);

…is bereid en beschikbaar om één keer naar Amersfoort te reizen voor de panelbijeenkomst in de week van 11 juli 2022.

Wat bieden we?

Aanmelden

Is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag jouw aanmelding met korte motivatie en achtergrond per e-mail op research@mlds.nl.

Gerelateerd nieuws

Samen beslissen: de vernieuwde Dikkedarmkanker keuzehulp

In februari is de vernieuwde versie van de keuzehulp in gebruik genomen. Arts-onderzoeker Sietske van Nassau vertelt er meer over en meneer Wagemaker deelt zijn ervaring als patiënt.

30 maart 2022

Reactie op uitzending EenVandaag

Wij begrijpen dat het item van EenVandaag dat is uitgezonden op 28 maart vragen kan oproepen over huis-aan-huis werving en hoe goede doelen hiermee omgaan. Daarom leggen we graag uit waarom we voor deze methode kiezen.

28 maart 2022

Maag Lever Darm Stichting drumt Nederland wakker voor de spijsvertering

Met een daverende drumsolo als wake-up call wil de Maag Lever Darm Stichting Nederland aan het denken zetten over de spijsvertering. Het is de plek waar allerlei ziekten ontstaan en waar dus ook de oplossing voor meer gezondheid ligt. Door onze buik serieus te nemen, vezelrijker te eten en alert te zijn op de eerste signalen als er toch iets misgaat, kunnen we ziekten voorkomen. Met de campagne Listen to your guts roept de MLDS vanaf vandaag alle Nederlanders op om beter naar hun spijsvertering te luisteren.

3 maart 2022

Doneer