Gezocht: ervaringsdeskundigen!

31 maart 2022

We zoeken ervaringsdeskundigen met een spijsverteringsaandoening voor de beoordeling van onderzoeksaanvragen. We zijn met name op zoek naar ervaringsdeskundigen op het gebied van leververvetting.

Elk jaar ontvangt de Maag Lever Darm Stichting aanvragen voor wetenschappelijk onderzoek. Om deze aanvragen goed te kunnen beoordelen worden we bijgestaan door wetenschappelijke adviescommissies en panels met ervaringsdeskundigen. Het panel beoordeelt de subsidieaanvragen op relevantie voor de patiënt. We zijn op zoek naar ervaringsdeskundigen met een spijsverteringsaandoening voor de subsidielijn ‘’Right on Time’’. Het doel van de subsidielijn “Right on Time” is het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek gericht op screening/vroegtijdige diagnose van spijsverteringsziekten.

Wat vragen we?

Onze ideale kandidaat...

...staat momenteel onder behandeling of is behandeld voor een spijsverteringsaandoening of heeft last van onbegrepen spijsverteringsklachten;

...heeft affiniteit met wetenschappelijk onderzoek;

...kan met een objectieve blik wetenschappelijke subsidieaanvragen beoordelen;

...heeft een positieve, onpartijdige grondhouding;

...beschikt over goede communicatieve vaardigheden;

...heeft voldoende energie en tijd om 3 à 4 subsidieaanvragen te beoordelen (ca. 45 minuten per aanvraag);

...is bereid en beschikbaar om één keer naar Amersfoort te reizen voor de panelbijeenkomst in de week van 11 juli 2022.

Wat bieden we?

Aanmelden

Is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag jouw aanmelding met korte motivatie en achtergrond per e-mail op research@mlds.nl.

Ander nieuws

Nederlandse jongeren weten beter dan volwassenen dat alcohol schadelijk is

Nederlandse jongeren zijn in vergelijking met volwassenen beter op de hoogte van de schadelijkheid van alcohol. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek. De Maag Lever Darm Stichting en KWF Kankerbestrijding lanceerden eerder dit jaar de campagne ‘Op je gezondheid?’.

3 oktober 2023

De opbrengst van de collecte 2023

De collecte van 2023 van de Maag Lever Darm Stichting is bijna afgerond. Tot nu toe hebben we dit jaar met de collecte € 426.025,- opgehaald!

25 september 2023

MLDS brengt onderwerpen in voor verkiezingsprogramma’s politieke partijen

In aanloop naar de verkiezingen zijn alle politieke partijen bezig hun partijprogramma's vorm te geven. De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) levert met vier belangrijke onderwerpen input om de gezondheid van Nederland te verbeteren en te zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met een spijsverteringsziekte.

2 augustus 2023

Doneer
7 oktober is Deltaplan Ameland
Doneer nu voor onderzoek naar alvleesklierkanker.
Doneer nu
Al meer dan €90.000 opgehaald