Gezocht: ervaringsdeskundigen!

31 maart 2022

We zoeken ervaringsdeskundigen met een spijsverteringsaandoening voor de beoordeling van onderzoeksaanvragen. We zijn met name op zoek naar ervaringsdeskundigen op het gebied van leververvetting.

Elk jaar ontvangt de Maag Lever Darm Stichting aanvragen voor wetenschappelijk onderzoek. Om deze aanvragen goed te kunnen beoordelen worden we bijgestaan door wetenschappelijke adviescommissies en panels met ervaringsdeskundigen. Het panel beoordeelt de subsidieaanvragen op relevantie voor de patiënt. We zijn op zoek naar ervaringsdeskundigen met een spijsverteringsaandoening voor de subsidielijn ‘’Right on Time’’. Het doel van de subsidielijn “Right on Time” is het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek gericht op screening/vroegtijdige diagnose van spijsverteringsziekten.

Wat vragen we?

Onze ideale kandidaat…

…staat momenteel onder behandeling of is behandeld voor een spijsverteringsaandoening of heeft last van onbegrepen spijsverteringsklachten;

…heeft affiniteit met wetenschappelijk onderzoek;

…kan met een objectieve blik wetenschappelijke subsidieaanvragen beoordelen;

…heeft een positieve, onpartijdige grondhouding;

…beschikt over goede communicatieve vaardigheden;

…heeft voldoende energie en tijd om 3 à 4 subsidieaanvragen te beoordelen (ca. 45 minuten per aanvraag);

…is bereid en beschikbaar om één keer naar Amersfoort te reizen voor de panelbijeenkomst in de week van 11 juli 2022.

Wat bieden we?

Aanmelden

Is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag jouw aanmelding met korte motivatie en achtergrond per e-mail op research@mlds.nl.

Gerelateerd nieuws

Het coronavirus en spijsverteringsziekten

laatste update: 31 mei 2022 We weten inmiddels dat corona niet alleen (de zorg voor) coronapatiënten raakt. Het heeft ook grote gevolgen voor de reguliere zorg en dus ook de zorg voor mensen met spijsverteringziekten of -klachten. Om spijsverteringsziekten op tijd op te sporen en zo goed mogelijk te behandelen, is het van groot belang […]

31 mei 2022

Samen beslissen: de vernieuwde Dikkedarmkanker keuzehulp

In februari is de vernieuwde versie van de keuzehulp in gebruik genomen. Arts-onderzoeker Sietske van Nassau vertelt er meer over en meneer Wagemaker deelt zijn ervaring als patiënt.

30 maart 2022

Reactie op uitzending EenVandaag

Wij begrijpen dat het item van EenVandaag dat is uitgezonden op 28 maart vragen kan oproepen over huis-aan-huis werving en hoe goede doelen hiermee omgaan. Daarom leggen we graag uit waarom we voor deze methode kiezen.

28 maart 2022

Doneer