Gezocht: ervaringsdeskundigen!

31 maart 2022

We zoeken ervaringsdeskundigen met een spijsverteringsaandoening voor de beoordeling van onderzoeksaanvragen. We zijn met name op zoek naar ervaringsdeskundigen op het gebied van leververvetting.

Elk jaar ontvangt de Maag Lever Darm Stichting aanvragen voor wetenschappelijk onderzoek. Om deze aanvragen goed te kunnen beoordelen worden we bijgestaan door wetenschappelijke adviescommissies en panels met ervaringsdeskundigen. Het panel beoordeelt de subsidieaanvragen op relevantie voor de patiënt. We zijn op zoek naar ervaringsdeskundigen met een spijsverteringsaandoening voor de subsidielijn ‘’Right on Time’’. Het doel van de subsidielijn “Right on Time” is het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek gericht op screening/vroegtijdige diagnose van spijsverteringsziekten.

Wat vragen we?

Onze ideale kandidaat…

…staat momenteel onder behandeling of is behandeld voor een spijsverteringsaandoening of heeft last van onbegrepen spijsverteringsklachten;

…heeft affiniteit met wetenschappelijk onderzoek;

…kan met een objectieve blik wetenschappelijke subsidieaanvragen beoordelen;

…heeft een positieve, onpartijdige grondhouding;

…beschikt over goede communicatieve vaardigheden;

…heeft voldoende energie en tijd om 3 à 4 subsidieaanvragen te beoordelen (ca. 45 minuten per aanvraag);

…is bereid en beschikbaar om één keer naar Amersfoort te reizen voor de panelbijeenkomst in de week van 11 juli 2022.

Wat bieden we?

Aanmelden

Is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag jouw aanmelding met korte motivatie en achtergrond per e-mail op research@mlds.nl.

Gerelateerd nieuws

Minister Kuipers: ‘De oplossing voor meer gezondheid begint in de buik’

De spijsvertering is een stelsel waar tal van ziekten ontstaan en waar dus ook de oplossing voor meer gezondheid ligt. Dat zei VWS-minister Ernst Kuipers vandaag tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) in ARTIS Amsterdam. Samen met artsen, wetenschappers, gezondheidsorganisaties, beleidsmakers en bedrijven wil MLDS […]

8 december 2022

€1 miljoen voor 4 onderzoeken naar vroege opsporing van spijsverteringsziekten

Op 7 december 2022 heeft de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) bekend gemaakt welke vier onderzoeksteams dit jaar subsidie ontvangen binnen de subsidielijn Right on Time 2022. De subsidielijn heeft als doel om wetenschappelijk onderzoek te stimuleren dat gericht is op de vroege opsporing van spijsverteringsziekten. Veel ziekten zijn namelijk beter te behandelen als ze in een vroeg stadium worden ontdekt.

7 december 2022

Samen in actie tegen alvleesklierkanker: Deltaplan Challenge Ameland

Zaterdag 29 oktober 2022 vindt de 2e editie van de Deltaplan Challenge Ameland plaats! Deze bijzondere dag zal volledig in het teken staan van uitdaging en verbinding.

13 oktober 2022

Doneer