Ervaringsdeskundigen gezocht!

10 november 2020

Elk jaar ontvangt de Maag Lever Darm Stichting aanvragen voor wetenschappelijk onderzoek. Om deze aanvragen goed te kunnen beoordelen worden we bijgestaan door wetenschappelijke adviescommissies en panels met ervaringsdeskundigen. Hiervoor zoeken we nog mensen. Meld je aan of stuur dit bericht door aan jouw netwerk.

Het panel beoordeelt de subsidieaanvragen op relevantie voor de patiënt. We zijn op zoek naar ervaringsdeskundigen voor de subsidielijn ‘’Right on Time’’. Het doel van de subsidielijn “Right on Time” is het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek gericht op screening/vroegtijdige diagnose van darmkanker, slokdarmkanker, leververvetting en onbegrepen spijsverteringsklachten.

Wat vragen we?

Onze ideale kandidaat:

 • Staat momenteel onder behandeling of is behandeld voor leververvetting, slokdarmkanker, darmkanker of heeft last van onbegrepen spijsverteringsklachten.
 • Heeft affiniteit met wetenschappelijk onderzoek;
 • Kan met een objectieve blik wetenschappelijke subsidieaanvragen beoordelen;
 • Heeft een positieve, onpartijdige grondhouding;
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Heeft voldoende energie en tijd om 3 à 4 subsidieaanvragen te beoordelen (ca. 45 minuten per aanvraag)
 • Is bereid en beschikbaar om, afhankelijk van de coronamaatregelen, één keer naar Amersfoort te reizen de panelbijeenkomst in de week van 11 januari 2021.

Wat bieden we?

 • Een mogelijkheid om bij te dragen aan een betere toekomst voor patiënten met een spijsverteringsaandoening;
 • Eventueel reiskostenvergoeding (2e klas OV, kilometervergoeding, parkeerkosten);
 • Eventueel geprinte documenten toegezonden per post ter bestudering;
 • Een gepaste vrijwilligersvergoeding

Aanmelden

De aanmelding is gesloten. Wil je toch in de toekomst graag iets betekenen, stuur dan gerust een mail!

meer informatie

Gerelateerd nieuws

Wereldkankerdag 4 februari 2021

We maken ons zorgen over de daling van het aantal diagnoses darmkanker en andere spijsverteringskankers als gevolg van corona. Voor de meeste soorten kanker geldt, dat hoe eerder de ziekte wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing en een betere kwaliteit van leven. Wees daarom alert. Heb je klachten, verergeren ze of maak je je zorgen? Meld het bij je huisarts, bij het ziekenhuis of op een eerstehulpafdeling als dat nodig is.

3 februari 2021

Toekenning zorgprojecten 2020

Dankzij de steun van donateurs heeft de Maag Lever Darm Stichting subsidie toegekend aan vier projecten die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Deze zorgprojecten dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een spijsverteringziekte. Een gezonde leefstijl kan helpen om klachten te verminderen of zelfs helpen om ziekten om te keren.

14 januari 2021

Kans op opsporing erfelijke vorm van darmkanker toegenomen

De kans dat iemand met erfelijke darmkanker (Lynch syndroom) wordt herkend, neemt enorm toe wanneer iedereen met darmkanker onder de 70 hiervoor een tumortest krijgt. Hierdoor komen meer patiënten erachter of er bij hen sprake is van deze erfelijke aanleg. Dit betekent dat ook familieleden onderzocht kunnen worden. Zo komen zij in beeld voordat zij eventueel kanker ontwikkelen.

12 juni 2020

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer