Doe mee met ‘Spice up je spijsvertering’!

1 september 2020

Je spijsvertering is de basis voor een goede algehele gezondheid. Maar hoe goed zorg jij zelf voor je spijsvertering? Wij dagen je uit: doe mee met de challenge ‘Spice up je spijsvertering’ van de Maag Lever Darm Stichting. In vier weken werken we aan meer balans van binnenuit. De challenge helpt je om via een persoonlijke ontdekkingsreis stap voor stap aan de slag te gaan met pure, vezelrijke voeding. Met daarnaast een rol voor beweging en ontspanning. Doe je mee?

inschrijven voor de challenge

Er is steeds meer bekend over de wisselwerking tussen de spijsvertering, de rest van je lichaam en je gezondheid. Is je spijsvertering in balans, dan kan ze je energie geven. Kracht. Vitaliteit. Zodat je lekker in je vel zit en de dingen kan doen die je graag doet. Als deelnemer van de challenge ‘Spice up je spijsvertering’ krijg je de highlights van onze wondere binnenwereld mee. Maar vooral willen we je laten ervaren en ontdekken wat goed voor je spijsvertering zorgen met je kan doen. Learning by doing, noemen we dat.

In de vier weken durende challenge gaan we aan de slag met pure, vezelrijke voeding. Vezels leveren namelijk heel belangrijk werk voor onze spijsvertering. Ook nemen we beweging en ontspanning mee. Want pure, vezelrijke voeding, beweging en ontspanning zijn samen drie hoofdingrediënten voor een gezonde spijsvertering.

Als deelnemer ontvang je per week stap voor stap tips en inspiratie, alles gebundeld in een handig gratis digitaal werkboek. Zie het als een persoonlijke ontdekkingsreis waarin je kan ervaren wat voor jou werkt. Zodat je met meerdere kleine aanpassingen al een groot verschil kan maken.

'Wist je dat 70% van je afweercellen in je darmen zitten? Zie je spijsvertering als jouw bron voor balans voor je algehele gezondheid. Met die wetenschap in het achterhoofd kun je eigenlijk maar één ding doen: er goed voor willen zorgen.”'

3 redenen om deel te nemen:

  • Je ontvangt een (gratis!) handig werkboek met meer dan 140 pagina’s vol tips en inspiratie.
  • Je spijsvertering voedt je weerstand. En dat is nu belangrijker dan ooit.
  • We nemen je vier weken lang stap voor stap mee in een persoonlijke ontdekkingsreis, met kleine maar doeltreffende aanpassingen.

Let op: deze challenge is niet bedoeld voor mensen met een (spijsverterings)aandoening. Ben je patiënt of heb je klachten? Raadpleeg dan jouw (huis)arts.

Ander nieuws

48% van mensen met Prikkelbare Darm Syndroom voelt schaamte op het werk 

Op vrijdag 19 april is het Wereld PDS Dag. De MLDS en de PDS Belangenorganisatie vragen deze week met diverse activiteiten aandacht voor MLDS en andere darmaandoeningen.

19 april 2024

Eerste natuurtoilet op Texel laat mensen weer zorgeloos wandelen

Een op de vier Nederlanders blijft liever thuis als er geen toilet in de buurt is, en bij mensen met een maagdarmaandoening is dat zelfs een op de twee. Met het eerste natuurtoilet op Texel wordt de natuur bezoeken een stukje onbezorgder.

18 april 2024

Documentaire ‘Mooie Meisjes Poepen Niet’ wil taboe doorbreken

De Maag Lever Darm Stichting lanceert de driedelige documentaireserie ‘Mooie Meisjes Poepen Niet’. Documentairemaakster Sanne Savelsbergh volgt daarin zeven jonge vrouwen met darmproblemen.

17 april 2024

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets mee van Mond tot Kont
250 km fietsen voor de spijsvertering. Doe je mee?
Schrijf je in