Deltaplan Alvleesklierkanker krijgt impuls Vriendenloterij

7 februari 2020

 Prachtige toekenning van de Vriendenloterij

Op 6 februari ontvingen wij een grote bijdrage van de Vriendenloterij tijdens het Goed Geld Gala.

Dankzij de deelnemers van de Vriendenloterij ontvingen wij een bedrag van €1.427.727 voor de Maag Lever Darm Stichting en een extra toekenning van €505.000 voor het Deltaplan Alvleesklierkanker.

Deltaplan Alvleesklierkanker

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Het Deltaplan Alvleesklierkanker is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting, Living With Hope Foundation en de Dutch Pancreatic Cancer Group.

De extra bijdrage van €505.000 die wij hebben mogen ontvangen van de Vriendenloterij, draagt bij aan een mooie start. Maar er moet er nog veel onderzoek gedaan worden op het gebied van alvleesklierkanker. Alle steun kunnen wij daar hard voor gebruiken.

Wil jij weten waarom het Deltaplan Alvleesklierkanker zo nodig is? Dat lees je hier.

‘“We zien van dichtbij hoeveel impact de diagnose alvleesklierkanker heeft. Er staat een grote groep betrokken medisch specialisten klaar voor deze bijzondere landelijke samenwerking. Dankzij de VriendenLoterij kunnen we nu echt van start. Wij zijn heel blij en bedanken alle deelnemers voor deze steun.” – Bernique Tool, directeur Maag Lever Darm Stichting’

Toekenning Maag Lever Darm Stichting

Ook ontvingen we een prachtig bedrag van €1.427.727. Dit bedrag kunnen wij weer inversteren in onderzoek en voorlichting. De impact van spijsverteringsziekten op de Nederlandse samenleving is enorm. Door het voortdurend vergroten van onze kennis over de spijsvertering kunnen we jou steeds beter helpen met je gezondheid. Het financieren en faciliteren van wetenschappelijk onderzoek en innovatieve medische ontwikkelingen, vormt daarvan de basis. Wat wij allemaal doen? Dat lees je hier.

Gerelateerd nieuws

Wereldkankerdag 4 februari 2021

We maken ons zorgen over de daling van het aantal diagnoses darmkanker en andere spijsverteringskankers als gevolg van corona. Voor de meeste soorten kanker geldt, dat hoe eerder de ziekte wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing en een betere kwaliteit van leven. Wees daarom alert. Heb je klachten, verergeren ze of maak je je zorgen? Meld het bij je huisarts, bij het ziekenhuis of op een eerstehulpafdeling als dat nodig is.

3 februari 2021

Impact corona op zorg bij kanker

De gevolgen van corona zijn zichtbaar in het hele zorgsysteem van Nederland. Tijdens de lockdown is de reguliere (anders dan de corona) zorg op een lager pitje komen te staan. De zorg voor niet-coronapatiënten werd in vele gevallen uitgesteld. Langzamerhand wordt duidelijk met welke gevolgen.

2 september 2020

Levensreddend Deltaplan moet verschrikkelijke prognose halt toe roepen

Levensreddend Deltaplan moet verschrikkelijke prognose halt toe roepen Wereld Alvleesklierkanker Dag. Een dag die niet voor niets in het leven geroepen is. Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. Ongeveer evenveel patiënten krijgen jaarlijks de diagnose. Dat zijn 8 Nederlanders per dag. […]

21 november 2019

Doneer