De Zuiderzee Klassieker 2020 wordt een livestream editie

28 september 2020

De Maag Lever Darm Stichting organiseert haar grootste fondsenwervende activiteit, de Zuiderzee Klassieker, voor de eerste keer in een livestream editie. Aanleiding is de actuele situatie rondom het coronavirus, die in het hele land tot extra maatregelen leidt. Met het plezier en het enthousiasme van voorgaande jaren gaan we zaterdag 3 oktober met meer dan 500 deelnemers net zo hard ons best doen als in voorgaande edities. Samen zetten we ons in voor de twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte. Want niets doen is geen optie.

In plaats van het traditionele startschot in Amersfoort, starten renners in het hele land vanuit hun eigen huis om individueel hun zelf gekozen afstand te fietsen (50, 80, 120, of 180 km). Deze unieke editie van het wielerevenement is de hele dag met een livestream te volgen via de gratis Zuiderzee Klassieker app en onze social media kanalen. Ook leuk voor supporters, donateurs en sponsoren! Kortom, renners fietsen alleen en staan in verbinding met ons allemaal.

Als je nu denkt: hier wil ik ook aan mee doen. DOEN! Het wordt heel gaaf! Je kunt je nog inschrijven tot dinsdag 29 september 12 uur via https://www.zuiderzeeklassieker.nl/kom-in-actie/kies.

Zorg dat je erbij bent. Alleen samen maken we het verschil.

Wat verandert er?

  • Deelnemers vertrekken niet van Wielerbaan Zielhorst, maar bij hun eigen voordeur. Ze fietsen dezelfde afstanden als waar zij zich voor hadden ingeschreven (50-80-120 – 180 km) maar dan vanaf hun eigen locatie en via hun eigen gekozen route.
  • Het startschot klinkt via livestream om 10 uur
  • Van 10-17 is er een livestream uitzending via de app
  • Via onze livestream met radio DJ Jeroen Post, lekkere muziek, persoonlijke verhalen en onze razende reporters zorgen we ervoor dat iedereen zich verbonden voelt.
  • Je fietst hetzelfde aantal kilometers, alleen via een andere route. Je komt dus nog steeds in actie voor de MLDS en dus voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting naar vroege opsporing van spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden.
  • Er gaan 500 deelnemers fietsen om geld op te halen voor de MLDS.

Met de opbrengst van de ZZK financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. In de onderzoeken richten we ons onder andere op vroege opsporing van spijsverteringsziekten en een betere kwaliteit van leven voor spijsverteringspatiënten.

Doneer