De GEEF om je buik studie

4 mei 2023

We delen veel over het microbioom; de verzameling bacteriën in onze darmen. Een gezond microbioom zorgt namelijk voor een betere gezondheid en een lager risico op ziekten.

Maar welke dieetadviezen zorgen dan voor een gezond microbioom? Daar zijn wij ook heel benieuwd naar! Daarom starten onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam en Wageningen University & Research in samenwerking met ons, de GEEF om je buik studie.

Wil je meer weten?

Lees hier meer over het onderzoek

Wil je meedoen? Aanmelden kan hier

Ander nieuws

Vecht mee tegen alvleesklierkanker: zaterdag 8 juli

Op zaterdag 8 juli 2023 organiseren we Deltaplan De Vecht: wandelen, fietsen of hardlopen om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker! In je eigen tempo. Alleen of samen. In een prachtige omgeving. Doe je mee?

25 april 2023

We poepen allemaal, maar waarom is het zo lastig om erover te praten?

Op woensdag 12 april is het Nationale Poepdag. Een dag die in het leven is geroepen door de MLDS om de relatie tussen ontlasting en gezondheid te benadrukken. Daarom zeggen wij tegen alle Nederlanders: kijk wat vaker achterom en check je poep! Weten hoe? Doe de checkjepoep-test'.

18 april 2023

Gezocht: ervaringsdeskundigen

Voor de subsidielijn 'Right on Time' zijn we op zoek naar ervaringsdeskundigen met een spijsverteringsaandoening. Met de subsidielijn stimuleren we wetenschappelijk onderzoek dat is gericht op vroegtijdige diagnose van spijsverteringsziekten.

14 maart 2023

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Doneer
3 juni is de Buikroute!
Loop mee voor een gezonde buik!
Doe je ook mee?