De GEEF om je buik studie

4 mei 2023

We delen veel over het microbioom; de verzameling bacteriën in onze darmen. Een gezond microbioom zorgt namelijk voor een betere gezondheid en een lager risico op ziekten.

Maar welke dieetadviezen zorgen dan voor een gezond microbioom? Daar zijn wij ook heel benieuwd naar! Daarom starten onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam en Wageningen University & Research in samenwerking met ons, de GEEF om je buik studie.

Wil je meer weten?

Lees hier meer over het onderzoek

Wil je meedoen? Aanmelden kan hier.

Ander nieuws

De opbrengst van de collecte 2023

De collecte van 2023 van de Maag Lever Darm Stichting is bijna afgerond. Tot nu toe hebben we dit jaar met de collecte € 426.025,- opgehaald!

25 september 2023

MLDS brengt onderwerpen in voor verkiezingsprogramma’s politieke partijen

In aanloop naar de verkiezingen zijn alle politieke partijen bezig hun partijprogramma's vorm te geven. De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) levert met vier belangrijke onderwerpen input om de gezondheid van Nederland te verbeteren en te zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met een spijsverteringsziekte.

2 augustus 2023

Nieuw onderzoek: slechts 27% van de Nederlanders associeert alcohol met ongezond

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders vaak niet weten hoe ongezond alcohol is. De Maag Lever Darm Stichting en KWF Kankerbestrijding starten de campagne ‘Op je gezondheid?’ om kennis te delen en bewustwording te creëren: het drinken van alcohol vergroot de kans op 7 soorten kanker.

3 juli 2023

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Al 0 donateurs steunden vandaag een gezonde spijsvertering voor iedereen.

Doneer