Coronapas en horecatoiletten

29 september 2021

Geschatte leestijd: 1 minuut

Via de Toiletalliantie strijdt MLDS voor voldoende openbare en opengestelde toiletten in Nederland voor de 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte, de 1,5 miljoen blaaspatiënten, ouderen, vrouwen, dagjesmensen en iedereen die onderweg af en toe een toilet nodig heeft.

Logo toiletalliantie

Het verplicht stellen van een coronapas bij het bezoeken van een horecagelegenheid heeft tot veel vragen geleid over de toegankelijkheid van toiletten. De Toiletalliantie, waar MLDS partner van is, begrijpt dat de invoering van de pas tot problemen leidt en blijft dan ook strijden voor voldoende openbare toiletten. De invoering van de pas laat opnieuw zien hoe groot het tekort aan openbare toiletten in Nederland is en hoe afhankelijk we zijn van welwillende horecaondernemers. Tegelijkertijd moet er rekening worden gehouden met de in Nederland geldende (corona)richtlijnen. Toiletten in de horeca zijn nu alleen toegankelijk met een QR-code, dus met vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs. Via de HogeNood-app vind je naast horecatoiletten ook openbare toiletten bij jou in de buurt, waar je zonder coronapas terecht kan: www.hogenood.nl.

Gerelateerd nieuws

Steeds meer grip op de spijsvertering

In het afgelopen jaar hebben we belangrijke stappen kunnen zetten voor iedereen met een spijsverteringsziekte. We kijken graag terug op wat we bereikt hebben en waar we ons in 2022 op gaan richten.

11 januari 2022

40 jaar Maag Lever Darm Stichting – een interview met directeur Bernique Tool

Na 40 jaar begint een nieuw hoofdstuk voor de Maag Lever Darm Stichting, vertelt een bevlogen Bernique Tool.

22 december 2021

Maag Lever Darm Stichting en Natuurmonumenten aan de slag met meer openbare toiletten in natuur

Vandaag, op ‘Wereld Toilet Dag’ wordt het project ‘When Nature Calls’ aangekondigd: meer dan dertig natuurtoiletten erbij in Nationale Parken en bij drukbezochte natuurgebieden.

19 november 2021

Doneer