Coronapas en horecatoiletten

29 september 2021

Geschatte leestijd: 2 minuten

Via de Toiletalliantie strijdt MLDS voor voldoende openbare en opengestelde toiletten in Nederland voor de 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte, de 1,5 miljoen blaaspatiënten, ouderen, vrouwen, dagjesmensen en iedereen die onderweg af en toe een toilet nodig heeft.

Logo toiletalliantie

Het verplicht stellen van een coronapas bij het bezoeken van een horecagelegenheid heeft tot veel vragen geleid over de toegankelijkheid van toiletten. De Toiletalliantie, waar MLDS partner van is, begrijpt dat de invoering van de pas tot problemen leidt en blijft dan ook strijden voor voldoende openbare toiletten. De invoering van de pas laat opnieuw zien hoe groot het tekort aan openbare toiletten in Nederland is en hoe afhankelijk we zijn van welwillende horecaondernemers. Tegelijkertijd moet er rekening worden gehouden met de in Nederland geldende (corona)richtlijnen. Toiletten in de horeca zijn nu alleen toegankelijk met een QR-code, dus met vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs. Via de HogeNood-app vind je naast horecatoiletten ook openbare toiletten bij jou in de buurt, waar je zonder coronapas terecht kan: www.hogenood.nl.

Ander nieuws

De opbrengst van de collecte 2023

De collecte van 2023 van de Maag Lever Darm Stichting is bijna afgerond. Tot nu toe hebben we dit jaar met de collecte € 460.010,- opgehaald!

25 september 2023

MLDS brengt onderwerpen in voor verkiezingsprogramma’s politieke partijen

In aanloop naar de verkiezingen zijn alle politieke partijen bezig hun partijprogramma's vorm te geven. De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) levert met vier belangrijke onderwerpen input om de gezondheid van Nederland te verbeteren en te zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met een spijsverteringsziekte.

2 augustus 2023

Vecht mee tegen alvleesklierkanker: zaterdag 8 juli

Op zaterdag 8 juli 2023 organiseren we Deltaplan De Vecht: wandelen, fietsen of hardlopen om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker! In je eigen tempo. Alleen of samen. In een prachtige omgeving. Doe je mee?

25 april 2023

Doneer