Coronapas en horecatoiletten

29 september 2021

Geschatte leestijd: 1 minuut

Via de Toiletalliantie strijdt MLDS voor voldoende openbare en opengestelde toiletten in Nederland voor de 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte, de 1,5 miljoen blaaspatiënten, ouderen, vrouwen, dagjesmensen en iedereen die onderweg af en toe een toilet nodig heeft.

Logo toiletalliantie

Het verplicht stellen van een coronapas bij het bezoeken van een horecagelegenheid heeft tot veel vragen geleid over de toegankelijkheid van toiletten. De Toiletalliantie, waar MLDS partner van is, begrijpt dat de invoering van de pas tot problemen leidt en blijft dan ook strijden voor voldoende openbare toiletten. De invoering van de pas laat opnieuw zien hoe groot het tekort aan openbare toiletten in Nederland is en hoe afhankelijk we zijn van welwillende horecaondernemers. Tegelijkertijd moet er rekening worden gehouden met de in Nederland geldende (corona)richtlijnen. Toiletten in de horeca zijn nu alleen toegankelijk met een QR-code, dus met vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs. Via de HogeNood-app vind je naast horecatoiletten ook openbare toiletten bij jou in de buurt, waar je zonder coronapas terecht kan: www.hogenood.nl.

Gerelateerd nieuws

Oproep aan formerende partijen: maak Nederland toegankelijker met meer openbare toiletten

In de week van de Toegankelijkheid, die vandaag start, roept de Toiletalliantie de formerende partijen op om de toiletnorm bij wet vast te leggen in Nederland. Daarnaast probeert de Toiletalliantie haar missie te behalen door te strijden voor verplichte toiletten in regionale treinen.

4 oktober 2021

Toiletalliantie in een nieuw jasje want ‘Iedere WC Telt’

De Toiletalliantie gaat verder onder een nieuwe naam, mét een nieuwe website en een nieuwe huisstijl. Waarom? Omdat deze nieuwe naam precies de lading dekt waar de Toiletalliantie voor staat.

19 juli 2021

Onderzoek leidt tot nieuwe toiletnorm voor natuurgebieden. Elke 25 km een toilet langs fietspaden en elke 5 km langs wandelpaden

Uit onderzoek van de Toiletalliantie blijkt dat er veel te weinig openbare en opengestelde toiletten zijn in Nederlandse natuur- en recreatiegebieden. Veel mensen kunnen daardoor niet onbezorgd genieten van de natuur. Na de eerdere toiletnorm voor stads- en dorpscentra en drukke voetgangersgebieden (om de 500 meter een toilet), lanceert de Toiletalliantie vandaag een toiletnorm voor natuur- en recreatiegebieden: om de 25 km een toilet langs fietspaden en om de 5 km langs wandelpaden.

27 mei 2021

Doneer