Communicatie en Content Specialist

6 oktober 2021

Communicatie en
Content Specialist

Een samen-strijder voor een gezonde spijsvertering

Contract: 32-40 uur
Vakgebied: Communicatie en voorlichting
Locatie: Amersfoort en gedeeltelijk vanuit huis

Ben jij de bevlogen professional die kansen ziet en de droom van de Maag Lever Darm Stichting, een gezonde spijsvertering voor iedereen, helpt realiseren? Reageer dan op deze vacature!

Functieprofiel

De spijsvertering is bron van gezondheid en start van veel ziekte. De impact van een spijsverteringsziekte is levensgroot. De MLDS werkt via drie impactroutes met multidisciplinaire teams aan een gezonder Nederland en voor spijsverteringspatiënten in het bijzonder. Om onze droom waar te maken zoeken we een collega die affiniteit heeft met communicatie en contentcreatie ten behoeve van (chronische) patiënten en hun naasten. Jij weet als geen ander de uitdagingen van patiënten op een krachtige manier voor het voetlicht te brengen.

In deze rol als communicatie en content specialist ben je gericht op engagement en weet je de koppeling te maken naar acties en events. Dit past bij onze impactroute ‘samen strijden voor een betere kwaliteit van leven’. Je bent iemand die uitdagingen in het dagelijks leven van de chronische patiënt met buikproblemen goed kan invoelen en samen met impact projectleiders vorm geeft aan de communicatieve, bereiks- engagement- en fondsenwervende doelstellingen.

Natuurlijk is het belangrijk dat je beschikt over een flinke dosis enthousiasme, kennis en durf. Je bent onze collega die vooral gaat meedraaien in verschillende projecten. Je adviseert over strategische keuzes, doet voorstellen en bij enthousiasme vind je het mooi om de mouwen op te stropen om de plannen ook daadwerkelijk te realiseren.

In deze rol werk je ook voor een groot deel van je tijd samen met diverse collega’s aan impact vanuit de route- en projectteams. Tegelijkertijd werk je samen met de collega’s van communicatie en voorlichting in het zelforganiserende vakteam.

Wij werken in een middelgroot team van ongeveer 40 collega’s, met veel ambitie en waar echte verhalen de hoofdrol spelen. Kortom: een uitdagende, afwisselende, boeiende rol waarin je een onmisbare bijdrage levert aan een gezonde spijsvertering, vroege opsporing en vooral een betere kwaliteit van leven voor spijsverteringspatiënten.

Een greep uit jouw taken

Jij:

Jouw profiel

Natuurlijk zijn we op zoek naar een enthousiast, gedreven, resultaatgerichte en gezellige collega. Maar bovenal zoeken we naar een creatieve teamspeler die:

Onze waardering

Als jij deze waarde aan onze stichting kunt toevoegen, dan zetten wij daar graag iets tegenover. De Maag Lever Darm Stichting heeft jou veel te bieden, zoals:

De Maag Lever Darm Stichting

Een gezonde spijsvertering voor iedereen, dat is de droom van de Maag Lever Darm Stichting. Twee miljoen Nederlanders kampen dagelijks met schaamte, pijn, angst of onmacht door spijsverteringsaandoeningen. Voor hen werken wij aan oplossingen. Dat doen we samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiënten en hun naasten, donateurs en vrijwilligers.

Ons spijsverteringsysteem is van levensbelang, net als ons hart, onze hersenen en onze longen. De spijsvertering is bron van gezondheid en helaas ook de start van veel ziekten. Eigenlijk zou iedereen dit moeten beseffen. Alle ziekten ontstaan in darmen, zei Hippocrates, grondlegger van de geneeskunde meer dan 2000 jaar geleden. Door de spijsvertering te koesteren, kunnen we ziektes voorkomen en winnen we gezonde levensjaren. En door grenzen te verleggen, weten we dat de spijsvertering zelfs kan bijdragen aan het vroegtijdig ontdekken van ziektes in hele andere delen van het lichaam, zoals Parkinson.

Wij strijden voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. Doordat alle Nederlanders de kracht van de spijsvertering leren kennen als motor van hun gezondheid. Door toegang tot slimme vroegdiagnostiek mogelijk te maken en ziektes eerder op te sporen. En door mensen met spijsverteringsklachten te helpen taboes te doorbreken en met hen te strijden voor een betere kwaliteit van leven.

Wij geloven dat grip op de spijsvertering zorgt voor meer gezonde levensjaren en een betere kwaliteit van leven.

Reageren

En, geeft het je een goed ‘buikgevoel’?

E-mail dan je motivatie en cv uiterlijk donderdag 21 oktober onder vermelding van ‘Communicatie en Content Specialist’ naar onze afdeling HR t.a.v. Chantal Verheul via sollicitatie@mlds.nl. Of heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Annemarie Kleiterp, aanvoerder HR en organisatie ontwikkeling, via 06-224 711 30.

Bij de MLDS hebben we veel aandacht voor een gezonde leefstijl en roken we liever niet, of helpen je graag hiermee te stoppen. We reizen bij voorkeur met het openbaar vervoer of komen op de fiets naar het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort.

Sollicitatie

Ben jij onze nieuwe collega?

Direct solliciteren

Doneer