MLDS en wielersportbond NTFU gaan samenwerking aan

Gepubliceerd op: 11 maart 2018

Maag Lever Darm Stichting en NTFU gaan samenwerking aan

Zuiderzee Klassieker mooi evenement om samenwerking te starten

De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) en de wielersportbond NTFU gaan de komende drie jaar een samenwerking aan. De MLDS organiseert in september voor de 8e keer de Zuiderzee Klassieker, een wielerevent waar meer dan 1000 fietsers geld inzamelen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten. Voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde spijsvertering. Het omarmen van de fietssport sluit naadloos aan op de ambities van de MLDS. Het net beklonken partnership met de NTFU is hierin een geweldige stap vooruit.

Nederland, Almere , 30 september 2017.
Start Zuiderzee Klassieker, wielerevenement van de Maag Lever Darm Stichting.
Meer dan duizend deelnemers fietsen voor een gezonde buik.
Op de foto: Nance geeft het startschot.
Foto en bijschrift vallen buiten verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het bijschrift.

Spijsvertering werkt als afgestelde radartjes

Joris Backer, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Je buik is het middelpunt van je gezondheid, maar daar staat niet iedereen bij stil.” Het partnership met de NTFU kan goed helpen bij het op de kaart zetten van het belang van een gezonde spijsvertering. Backer: “We zullen met de NTFU vooral verbinding en samenwerking zoeken. Samen kunnen we veel informatie bieden over de werking van darmen in combinatie met duursport en over de essentiële rol van beweging voor je gezondheid. Het spijsverteringsstel is altijd actief en werkt het beste als alle radartjes op elkaar zijn afgesteld. Net als een goed afgestelde fiets tijdens een lange toertocht.”

Kennis en kunde

Samenwerkingen aangaan met goede doelen doet de NTFU vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. NTFU-Directeur Arjan de Vries: “Wij hebben de afgelopen drie jaar prettig en succesvol samengewerkt met het Ronald Mc Donald Kinderfonds en hun Homeride. Elke drie jaar kiezen wij de samenwerking met een ander goed doel.”

Voorwaarden zijn dat de samenwerking een link heeft met fietsen, bijdraagt aan het vergroten van de naamsbekendheid van de NTFU én de mogelijkheid voor de wielerbond om haar kennis en kunde op een goede manier te etaleren. De Vries heeft het vertrouwen dit de komende drie jaar met de MLDS te realiseren. “Beginnende fietsers kunnen wij met Start2Bike goed voorbereiden op de Zuiderzee Klassieker en meer ervaren fietsers kunnen wij voorzien van allerlei adviezen op het gebied van gezonde voeding en training. Deelnemers worden gewezen op tochten en routes die onze verenigingen organiseren en publiceren. Kortom, een win-winsituatie.”

Zuiderzee Klassieker

Aan de Zuiderzee Klassieker doen jaarlijks meer dan duizend fietsers mee, die samen ruim 200.000 euro binnenfietsen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten. Dit jaar staat de achtste editie op zaterdag 29 september gepland. 

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven