Ludieke actie Zwolse Halve Marathon

Gepubliceerd op: 11 februari 2019

Ludieke actie Zwolse halve marathon

De Zwolse Halve Marathon is een hardloop festijn voor iedereen. Dat benadrukt de organisatie Scania van de Zwolse Halve Marathon. Om de marathon voor iedereen toegankelijk te maken, komt er om de 500 meter een toilet (Dixi). Zo kunnen alle lopers snel gebruik maken van een sanitaire stop en kunnen ook mensen met buik- en blaasproblemen makkelijker meedoen.

“Geweldig dat de organisatie het verzoek heeft ingewilligd om elke 500 meter een openbaar toilet neer te zetten. Hiermee zijn alle hardlopers verzekerd van een toilet onderweg. Ook lopers met buikklachten of die om een andere reden vaker dan gemiddeld naar het toilet moeten. Tegelijkertijd wordt met deze ludieke actie aandacht gevraagd voor het schrijnend tekort aan openbare, toegankelijke toiletten en onze wens om elke 500 meter een (semi-)openbaar, toegankelijk toilet te hebben in drukke stadscentra. Geweldig toch”,

Bernique Tool, directeur Maag Lever Darm Stichting:
Bernique Tool, directeur Maag Lever Darm Stichting:

De Scania Zwolse Halve Marathon wordt jaarlijks in juni georganiseerd door Stichting Halve Marathon Zwolle. Het hardloopevenement zelf bestaat uit twee onderdelen, te weten de 4 Engelse Mijlen (6,4 kilometer) en de Zwolse Halve Marathon. Aan de 4 Engelse Mijlen doen zaterdag 15 juni 6.000 hardlopers mee. En voor de Zwolse Halve Marathon verschijnen 4.000 deelnemers aan de start. In totaal lopen er tijdens het evenement 10.000 atleten in het avondzonnetje door de historische binnenstad van Zwolle.

Je kunt je inschrijven vanaf 24 februari via https://halvemarathonzwolle.nl/

De toiletaliantie

De Maag Lever Darm Stichting zet zich samen met twaalf alliantiepartners in voor meer openbare, toegankelijke toiletten in Nederland. Eén op de vier buikpatiënten blijft regelmatig thuis uit angst onderweg geen toilet te kunnen vinden. Onder andere de ouderenbonden KBO-PCOB en KBO-Brabant, vrouwennetwerk NVVH, reizigersorganisatie Rover en organisaties als Ieder(in), De Zonnebloem en KansPlus, voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking herkennen dezelfde problematiek bij hun achterban en hebben zich aangesloten bij dit initiatief. Het doel is om in 2023 in elke gemeente voldoende toiletten te hebben, zodat iedereen onbezorgd op pad kan.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven