Gepubliceerd op: 31 maart 2017

Lancering Pop Up PoepPaleis tijdens Nationale Poepdag op 12 april

Op 12 april vindt Nationale Poepdag plaats. Op deze dag geeft de Maag Lever Darm Stichting samen met het PoepPaleis aandacht aan het bespreekbaar maken van ontlasting en het doorbreken van het poeptaboe. Want je poep zegt veel over je gezondheid, maar we praten er liever niet over.

Centraal gelegen vinden er vanuit het Eemplein in Amersfoort op 12 april diverse activiteiten plaats. Zo is er de feestelijke lancering van het POP-UP PoepPaleis: een verrassend interactief spijsverteringskanaal, die op een vrolijke en laagdrempelige manier een lastig onderwerp bespreekbaar maakt voor kinderen.

WC rollen groot nationale poepdag klein

Programma 12 april

Fleur Imming, wethouder van Amersfoort, zal vanaf 14:00 uur het allereerste POP-UP PoepPaleis openen. Dit doet zij samen met Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting en Nieske en Tessie van het PoepPaleis. Dit alles gaat niet zonder lawaai. Ook wordt de ‘Poepie song’ gelanceerd, een lied geschreven door Nance en gericht op jonge kinderen.

Aansluitend vindt er om 15:30 uur een Ronde Tafel bijeenkomst plaats over ontlastingsproblematiek en hoe dat doorbroken kan worden. Diverse sprekers zullen met elkaar rond de tafel gaan om dit thema te bespreken en verbinding te zoeken.

Foto verteermuur

Over het POP-UP PoepPaleis

Het POP-UP PoepPaleis leert kinderen en hun ouders op vrolijke wijze hoe je eten van mond tot kont gaat. Het PoepPaleis is gericht op kinderen tussen de 8 en 14 jaar en leert kinderen op interactieve wijze over hun spijsvertering.

Kom langs op 12 april!

Ben jij ook zo benieuwd wat er binnenin het POP-UP PoepPaleis te zien is? Kom langs op Nationale Poepdag! Het belooft een gezellige middag te worden vol leuke activiteiten voor kinderen. We zien je graag op 12 april om 14.00 uur, op het Eemplein in Amersfoort. Tot dan!

Dagelijks open voor schoolbezoek.

Open voor publiek:
Vrijdag 14 en zaterdag 15 april van 10.00-18.00 uur. Zondag 16 en maandag 17 april van 12.00-17.00 uur. 15 t/m 21 mei 2017 Overvecht, Utrecht.

Langskomen? Dat kan natuurlijk! Het is gratis!

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven