Wat wij doen tegen slokdarmkanker

Wat wij doen tegen slokdarmkanker

De Maag Lever Darm Stichting zet zich in om slokdarmkanker te voorkomen, te bestrijden en de gevolgen ervan voor patiënten te verminderen. Dit doen wij onder andere op de volgende manieren: 

Preventie

Het krijgen van slokdarmkanker is voor een deel niet te beïnvloeden. Maar er zijn wel risicofactoren die de kans op slokdarmkanker vergroten. Overgewicht en alcohol vergroten bijvoorbeeld de kans op slokdarmkanker. De Maag Lever Darm Stichting wijst mensen op het belang van een gezonde leefstijl. Ongeveer 1 op de drie gevallen kan zo worden voorkomen.

Lees hier wat u zelf kunt doen om de kans op slokdarmkanker te verkleinen

Online magazine slokdarmkanker

Met feiten, ervaringen en het belang van vroege opsporing.

Slokdarmkanker magazine

Download gratis

Vroege opsporing

Hoe eerder slokdarmkanker wordt ontdekt, hoe beter de behandelmogelijkheden zijn. Het is belangrijk dat mensen weten welke klachten op slokdarmkanker kunnen wijzen. De Maag Lever Darm Stichting zet zich hiervoor in.   

Lees hier meer over de meest voorkomende klachten bij slokdarmkanker.

"We hopen dat in de toekomst minder mensen een belastend maagonderzoek hoeven te ondergaan. Met de ademtest bij de huisarts kan (een verhoogd risico op) slokdarmkanker sneller worden opgespoord."

- Yonne Peters

Meer over dit hoopvolle onderzoek

spijsverteringskanaal

Bevorderen kennis

De Maag Lever Darm Stichting geeft voorlichting over wat slokdarmkanker is en welke behandelingen mogelijk zijn bij slokdarmkanker. Op onze website is betrouwbare informatie te vinden voor patiënten en hun naasten. Deze informatie wordt geschreven in samenwerking met artsen, op basis van de nieuwste richtlijnen.

Lees hier meer over de behandelingsmogelijkheden bij slokdarmkanker.

Wetenschappelijk onderzoek

De Maag Lever Darm Stichting wil maag-, darm- en leverziekten helpen voorkomen en bestrijden en de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. Dit doen wij onder andere door het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar slokdarmkanker.

Ondanks alle initiatieven, is er nog veel onderzoek nodig op het gebied van het voorkomen en tijdig opsporen van kanker. De Maag Lever Darm Stichting maakt dit onderzoek met behulp van donaties mogelijk.

Infographic DK wetenschappelijk onderzoek

Help mee

Voor haar inkomsten is de Maag Lever Darm Stichting afhankelijk van donateurs. Wilt u ons werk steunen? Dat kunt u doen met een donatie hieronder.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven