Wat wij doen tegen maagkanker

Wat wij doen tegen maagkanker

De Maag Lever Darm Stichting zet zich in om maagkanker te voorkomen, te bestrijden en de gevolgen ervan voor patiënten te verminderen. Dit doen wij onder andere op de volgende manieren:

  • preventie
  • vroege opsporing
  • bevorderen kennis
  • wetenschappelijk onderzoek

Wij lichten u graag onze activiteiten toe.

Preventie

Het krijgen van maagkanker is voor een deel niet te beïnvloeden. Maar er zijn wel risicofactoren die de kans op maagkanker vergroten. Roken en overmatig alcoholgebruik vergroten bijvoorbeeld de kans op maagkanker. De Maag Lever Darm Stichting wijst mensen op het belang van een gezonde leefstijl.

Lees wat u zelf kunt doen om de kans op maagkanker te verkleinen.

Vroege opsporing

Hoe eerder maagkanker wordt ontdekt, hoe beter de behandelmogelijkheden zijn. Het is belangrijk dat mensen weten welke klachten op maagkanker kunnen wijzen. De Maag Lever Darm Stichting zet zich hiervoor in.

Lees hier meer over de risicofactoren van maagkanker.

divider_onderzoek

Bevorderen kennis

De Maag Lever Darm Stichting geeft voorlichting over wat maagkanker is en welke behandelingen mogelijk zijn bij maagkanker. Op onze website is betrouwbare informatie te vinden voor patiënten en hun naasten. Deze informatie wordt geschreven in samenwerking met artsen, op basis van de nieuwste richtlijnen.

Lees meer over de behandelingsmogelijkheden bij maagkanker

Wetenschappelijk onderzoek

De Maag Lever Darm Stichting wil maag-, darm- en leverziekten helpen voorkomen en bestrijden en de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. Dit doen wij onder andere door het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar maagkanker.

Het onderzoek naar maagkanker dat door de Maag Lever Darm Stichting wordt gefinancierd is het onderzoek van Prof. Dr. Ernst Kuiper (Erasmus MC). Gezien maagkanker vaak in een laat stadium wordt gediagnosticeerd wil Prof. Dr. Ernst Kuiper (Erasmus MC) met zijn onderzoek maagkanker in een eerder stadium opsporen, om het sterftecijfer van deze ziekte terug te dringen. Lees hier meer informatie over het onderzoek.

Ondanks alle initiatieven, is er nog veel onderzoek nodig op het gebied van het voorkomen en tijdig opsporen van kanker. De Maag Lever Darm Stichting maakt dit onderzoek met behulp van donaties mogelijk.

Tevreden over onze informatie?

De Maag Lever Darm Stichting vindt het belangrijk om u goede en betrouwbare informatie te geven over maagkanker. Wij zijn daarvoor volledig afhankelijk van donaties. Helpt u mee?

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven