De poepwijzer

Je poep kan je heel veel vertellen over je gezondheid.
Daarom is het soms letterlijk van levensbelang om je poep regelmatig te checken.

Check de poepwijzer!

Leesvoer voor op het toilet

Download onze mini-gids met tips, feiten en verhalen. Lees de even luchtige als nuttige weetjes waar je wilt.

Mini-gids aanvragen

Dr. Vera Rempe legt uit

Wat heeft je poep je te vertellen over je gezondheid? En waarom moet je stoelgangklachten serieus nemen?

Bekijk de video

Onverwachte boodschap voor...
Koert-Jan de Bruin

Onverwachte boodschap voor...
Gerda Havertong

Wat je poep te vertellen heeft

Gezondheidgezonde buik

Je poep kan je heel veel vertellen over je gezondheid. Daarom is het goed om regelmatig achterom te kijken. Bekijk jij je poep wel eens? Is het zacht of juist hard? Komt het elke dag of sla je ook wel eens een dagje over? Mocht je poep afwijken dan kan het verstandig zijn naar de huisarts te gaan. Het team van de Maag Lever Darm Stichting, samen met alle betrokken deskundigen, onderzoekers, voorlichters, donateurs en vrijwilligers, zijn zeer gemotiveerd en trots om een bijdrage te kunnen leveren aan jouw gezondheid.

klachtenKwalen

Maag-, lever- en darmziekten komen veelvuldig voor in Nederland. Variërend van relatief onschuldige klachten zoals boeren, tot chronische ziekten zoals PDS en de ziekte van Crohn en van erfelijke aandoeningen tot levensbedreigende ziekten zoals darmkanker. In totaal zijn er in Nederland 2 miljoen buikpatiënten.

 

Onderzoek
onderzoek

De Maag Lever Darm Stichting maakt belangrijk wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Dit onderzoek richt zich op het verkleinen van de kans op maag-, darm- en leveraandoeningen voor zowel gezonde mensen als voor mensen met een verhoogd risico op een bepaalde aandoening. Daarnaast worden met onderzoek bestaande behandelingen verbeterd en nieuwe behandelingen ontwikkeld. Tevens wordt met onderzoek de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten verbeterd.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven