Recept voor zoete aardappeltaart

Deze zoete aardappeltaart is een mooie (en wat gezondere) variatie op traditionele taarten. Waarom? We gebruiken volkorenmeel en zoete aardappels, die beiden voor een extra vezelboost zorgen! Heel leuk om te maken, nog lekkerder om op te eten. Geniet ervan, maar snoep met mate! 

Tip: met 1 stuk van deze taart krijg je al gauw 5 gram voedingsvezels binnen. Je bent al goed op weg om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te halen! 

Ingrediënten

Voor 6-8 stukken, ca. 30 minuten bereidingstijd + 45 minuten baktijd

Bereiding

Vezels

Vezelrijke voeding draagt bij aan een gezonde leefstijl. Vezels zijn, naast vocht en voldoende beweging, een belangrijke factor voor een goede buikgezondheid. Ze hebben een gunstige werking op onze spijsvertering. Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. De meeste Nederlanders komen hier lang niet aan. Alleen in alle pure plantaardige producten zitten vezels. Deze zoete aardappeltaart zit vol vezels en draagt bij aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid: per portie ze je maar liefst 5,4 gram vezels op de teller!

Doneer