Zoete aardappel pannenkoeken

Een klassieker: pannenkoeken. Deze variant op de 'American Pancakes' met zoete aardappel is niet alleen vezelrijk, maar ook nog eens hartstikke smaakvol! Tip: ook afgekoeld zijn ze lekker, voor mee naar het werk of school. Eet smakelijk!

Dit is een recept uit het boek 'Van kleine spruit tot toffe peer', geschreven door Gees van Asperen. Niet alleen lekker voor jezelf, maar ook voor kinderen. Je kookt gelijk voor het hele gezin.

zoete aardappel pannenkoeken

Ingrediënten

Voor 10 tot 12 pannenkoekjes

Bereiding

Bereidingstijd: ca. 15 minuten - exclusief het poffen van de aardappels

Tips van Gees

Variatie

Deze pannenkoeken combineren ook goed met hartige ingrediënten zoals kaas of – iets spannender – met geitensmeerkaas en dadelstroop.

Snel klaar

Weinig tijd? Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Kook of stoom de blokjes in circa 10 minuten gaar, laat goed uitstomen en prak tot een puree. Volg daarna de rest van het recept.

Serveren

Ook koud zijn ze lekker. Dus goed mee te nemen als lunch naar school of werk.

Vezels

Deze zoete aardappel pannenkoeken bevatten zo'n 2 gram vezels per stuk (met fruit erop). Een lekker vezelrijk hapje voor tijdens de feestdagen!

Bron: Maag Lever Darm Stichting in samenwerking met Gees van Asperen - Van kleine spruit tot toffe peer. 

Doneer
3 juni is de Buikroute!
Loop mee voor een gezonde buik!
Doe je ook mee?