Ben je op zoek naar een makkelijk maar vooral gezond recept? Dan is dit een aanrader. Doordat de puree is gemaakt van pastinaak in plaats van aardappel maak je een erg gezonde keuze. Niet alleen is pastinaak erg vezelrijk, het bevat daarnaast ook nog eens veel foliumzuur (vitamine B11). 

Eet smakelijk!

zeebaarsfilet-klein

Ingrediënten

  • 800 g pastinaak, geschild
  • klont boter
  • zout en vers gemalen peper
  • 4 stukken zeebaarsfilet met huid (ca. 600 g)
  • enkele druppels citroensap
  • 120 g zeekraal
  • plantaardige olie om te frituren

Extra nodig:

  • dunschiller
  • pureestamer of staafmixer
  • bakpapier
  • keukenpapier

Bereiding

  • Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook. Snijd met behulp van een dunschiller of kaasschaaf ca. 8 slierten van de pastinaak en hak de rest in stukjes.
  • Doe de stukjes in de pan, kook de pastinaak gaar en giet af. Pureer met een klont boter tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper. Houd de puree warm.
  • Verhit intussen een scheutje olie in een koekenpan en leg een stukje bakpapier in de pan. Wrijf de filets in met zout en peper en enkele druppels citroensap en bak de zeebaars op de huid in 4 minuten mooi bruin. Keer de vis en bak de andere kant in 2-3 minuten mooi bruin. Neem de vis en het bakpapier uit de pan en bak de zeekraal heel kort in de overgebleven olie.
  • Verhit een laagje olie in een pan en frituur de pastinaakslierten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de krokant gebakken zeebaars op een bedje van pastinaakpuree en zeekraal en garneer met gefrituurde pastinaak.
zeebaarsfilet-klein

Vezels

Buiten het feit dat dit een heerlijke maaltijd is, helpt het je behoorlijk in het behalen van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels! Per éénpersoonsportie tikt de teller namelijk al gauw 10 gram vezels aan. (Voor een volwassen vrouw is dat 1/3e van haar ADH).

Tip: pastinaak bevat niet alleen veer vezels,
maar ook veel foliumzuur (vitamine B11). 

 

Doneer