Zalm met notenkorst, knolselderijpuree en groene groenten

Zalm met notenkorst, knolselderijpuree en groene groenten

Zalm, wij zijn er dol op. En al helemaal als we het combineren met een lekkere knolselderijpuree en gegrilde groenten voor flink wat extra vezels. Dit gerecht is super om eens tijdens de feestdagen te proberen. Of gewoon, als je zin hebt in zalm met een luxe twist. Hier het recept: 

Ingrediënten

Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

  • 1 knolselderij van ca. 800 g
  • 200 g broccoliroosjes
  • 200 g sugar snaps of sperzieboontjes, schoongemaakt
  • handje rauwe gemengde noten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el verse peterselie
  • 4 zalmmoten van ca. 150 g per stuk
  • zout
  • vers gemalen peper
  • klont boter
  • 1 citroen, in parten
  • Extra: hakmolentje, pureestamper

Bereiding

  • Maak de knolselderij schoon en snijd in gelijke stukken. Vul een pan met water en de knolselderijstukken en breng aan de kook. Kook tot de stukken gaar zijn en giet af.
  • Kook intussen de overige groenten beetgaar en giet af. Hak in een hakmolentje noten, knoflook en peterselie fijn.
  • Wrijf de zalmmoten in met zout en peper en bedek de bovenkant met een laagje notenkruim.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak de zalm eerst met de notenkruimlaag naar beneden bruin en krokant.
  • Keer om en bak nog even op laag vuur. De zalm mag nog wat rosé zijn van binnen.  Neem de zalmmoten uit de pan.
  • Wentel de groenten nog even door de aanhangsels in de koekenpan.
  • Stamp de knolselderij tot een puree. Voeg indien gewenst, nog een klontje boter toe en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
  • Serveer de zalm met de knolselderijpuree, groene groenten en een partje citroen.
Piece of salmon coated in breadcrumbs and herbs, celeriac mash, broccolis and green beans

Vezels

Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. De meeste Nederlanders komen hier lang niet aan. Gelukkig hoeft het eten van voldoende vezels niet ingewikkeld te zijn. Je vindt vezels terug in plantaardige producten. Deze zalm met krokante notenkorst en groenten zorgt al voor 14 gram vezels per portie!

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven