Volkorenpasta met bloemkool, doperwten, hazelnoten en kruiden

Wie is er niet dol op een Italiaanse pasta, vol groenten en lekker gekruid? Wij in elk geval wel. Echter bevat ‘traditionele witte pasta’ helaas maar weinig vezels. En vezelrijke voeding is nu nét belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Daarom maakten wij een variant met volkoren pasta – goed voor de vezels – en veel geroosterde groenten. De toevoeging van hazelnoten en verse kruiden geeft een lekkere bite en extra twist aan de maaltijd. Eet vezelrijk – eet smakelijk!

Volkoren pannenkoeken met bonenmix, mais en sla

Ingrediënten
Voor 4 personen

  • 1 bloemkool (ca. 800 g kleine roosjes)

  • 6 el olijfolie

  • zout

  • vers gemalen peper

  • 300 g volkoren spaghetti

  • 3 sjalotjes, gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 100 g diepvries doperwtjes, ontdooid

  • 60 g hazelnoten, geroosterd

  • 2 handjes verse basilicumblaadjes

  • Extra: braadslede of ovenschaal

  • 60 g gemalen Parmezaan

Vezels

Per portie telt deze volkorenpasta 12,5 gram vezels. Vezels zijn heel belangrijk voor het gezond houden van je spijsvertering. De aanbevolen hoeveelheid vezels ligt op 30 gram (voor vrouwen) tot 40 gram (voor mannen) per dag. Met dit gerecht zet je dus al flink wat vezels op de teller! 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de bloemkoolroosjes in een braadslede of ovenschaal, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met matig zout en gemalen peper naar smaak. Plaats de roosjes in het midden van de oven en rooster in ca. 40 minuten gaar. Draai de groenten tussendoor een aantal keer om.

  • Breng intussen in een pan een ruime hoeveelheid water en een snufje zout aan de kook en kook de volkoren spaghetti gaar in de tijd die staat aangegeven op de verpakking.

  • Giet af en spoel de volkoren spaghetti af onder lauw water.

  • Verhit in een braadpan de overige olie en fruit hierin sjalotsnippers en gehakte knoflook op laag vuur. Voeg de doperwtjes toe en warm mee.

  • Voeg de volkorenpasta en geroosterde bloemkoolroosjes toe en hussel goed door elkaar.

  • Hak de hazelnoten en basilicumblaadjes grof en garneer hiermee het gerecht.

  • Serveer met gemalen Parmezaan naar smaak.

Eet smakelijk!

Wil je meer recepten, tips en vezelinspiratie ontvangen? 
Download hier gratis onze minigids over vezels! 

Bron: Maag Lever Darm Stichting.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven