VIDEO | Vezel-up! Pannenkoeken

Vezel-up! Volkoren pannenkoeken

Pannenkoeken: wij zijn er dol op! Helaas wordt het al snel een guilty pleasure doordat ze vaak weinig vezels en andere voedingsstoffen bevatten. Maar wist je dat je heel eenvoudig gezonde pannenkoeken kunt maken met volkorenmeel en bosbessen? Smullen geblazen!

Met dit recept tover je jouw pannenkoeken - die per twee stuks slechts 0,8 gram vezels tellen - om naar een véél vezelrijker alternatief met maar liefst 12,2 gram vezels per twee stuks! Lekker & vezelrijk! Lees hier meer over vezels.

Bekijk hierboven het recept voor deze gezonde volkoren pannenkoeken. Of lees de toelichting hieronder.

Ingrediënten
Voor 1 persoon, 2 pannenkoeken

  • 100 gram volkorenmeel
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 50 gram bosbessen/blauwe bessen
  • Optioneel: garneer met wat honing
Vezel up pannenkoek

Bereiding

  • Doe het volkorenmeel, de melk en het ei in een beslagkom. Mix enkele minuten tot een glad beslag ontstaat.
  • Voeg vervolgens de gewassen bosbessen toe en roer dit door het beslag.
  • Verhit een eetlepel olie of bakboter in een pan. Bak hier de pannenkoeken in.

Optioneel kun je de pannenkoeken wat zoeter maken door er wat honing overheen te sprenkelen. Eet smakelijk!

Vezel-up!

Het oorspronkelijke gerecht - de twee pannenkoeken van witmeel - slechts 0,8 gram vezels per portie van twee stuks. De vezel-up!-variant - de volkoren pannenkoeken met bosbessen - telt al gauw 12,2 gram vezels per portie! Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels.

Wil je meer recepten, tips en vezelinspiratie ontvangen? 
Download hier gratis onze minigids over vezels! 

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven