Vezel-up! Vezelrijke vegaburger

Wie houdt er niet van zijn tanden in een lekker broodje hamburger te zetten? Helaas beklijft ons daarna vaak een schuldgevoel. En eigenlijk weten we het maar al te goed: een écht gezonde keuze is het niet. Maar niet getreurd! Wij maakten variant waar je met een gerust hart van kunt genieten. Wij toverden de klassieke hamburger om naar een vezelrijk vegetarisch alternatief. Die bovendien écht lekker is. Beloofd!

Met dit recept tover je jouw traditionele broodje hamburger (van 2,1 gram vezels) om naar een veel vezelrijker alternatief, met maar liefst 14,4 gram vezels! Zo zit je al op bijna de helft van jouw dagelijkse vezelbehoefte. Vezels zijn heel belangrijk voor een gezonde spijsvertering.

Lees hier meer over vezels

Bekijk hierboven het recept voor deze vezelrijke vegaburger. Of lees de toelichting hieronder. Smullen geblazen!

Ingrediënten

Voor 2 burgers 

Ter afgarnering

Bereiding

Vezel-up!

De oorspronkelijke hamburger (met een wit hamburgerbroodje en rundvlees als basis) telde slechts 2,1 gram vezels per portie. De vezel-up!-variant - de vega hamburger van kikkererwten en maïs telt al gauw 14,4 gram vezels per portie! Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels.

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Doneer