Vezel-up! Van traditionele groentesoep naar vezelrijke variant

Groentesoep is gezond. Maar helaas vaak een stuk minder vezelrijk dan je denkt! Gelukkig zet je met een paar aanpassingen al gauw veel extra vezels op de teller! En dat is fijn, want vezels dragen bij aan een gezonde spijsvertering. In de video hieronder laten we je zien hoe je een traditionele heldere groentesoep omtovert tot een vezelrijke variant met linzen en veel groenten. Van 2,3 gram naar 16,5 gram vezels per portie!

Vezels zijn heel belangrijk voor een gezonde spijsvertering.

Lees hier meer over vezels

Een heerlijke warme kop soep. Wist je dat de traditionele variant - gemaakt van bouillon, soepgroenten en peterselie - eigenlijk helemaal niet zo vezelrijk is? Gelukkig hebben wij een heerlijk recept gevonden, waarmee je enorm veel vezels op tafel tovert! Moeilijk is het niet, dat beloven we. Zie hier het recept voor een vezelrijke linzensoep tjokvol groenten

Ingrediënten

Voor een flinke pan - 6 personen 

Bereiding

Vezel-up!

De oorspronkelijke groentesoep met heldere bouillon telde 2,3 gram vezels. De vezel-up!-variant - een gepureerde groentesoep met linzen - telt al 16,5 gram vezels! Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels.

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Doneer