Vezel-up! Van broodje kaas naar vezelrijke sandwich

Vezelrijk eten is zo ingewikkeld nog niet. Sterker nog: met een paar kleine aanpassingen zet je al gauw flink wat extra vezels op de teller! En dat is belangrijk voor een gezonde buik. In de video hieronder laten we je zien hoe je een witte boterham met kaas omtovert tot vezelrijke lunch. Van 1,6 gram naar 10 gram vezels per portie!

Van broodje kaas naar vezelrijke sandwich

Een (wit) broodje kaas als ontbijt of lunch: wie is er niet groot mee geworden? Lekker, maar helaas niet vezelrijk. Daarom laten wij je graag zien hoe je dit met een paar slimme wisseltrucks al snel omtovert tot vezelrijke variant. Et voilà: een volkorensandwich met kaas, avocado en paprika. Lekker!

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 2 sneetjes volkorenbrood 
  • een beetje halvarine
  • twee plakjes kaas
  • 1/2e avocado, in reepjes gesneden
  • 1/3e rode paprika, in reepjes gesneden
  • 10 gram grof gehakte amandelen

Bereiding

  1. Besmeer de volkoren boterhammen met een laagje halvarine
  2. Beleg de boterhammen met kaas, avocado, paprika en top af met de gehakte amandelen

Vezel-up!

De oorspronkelijke witte boterhammen met kaas telden 1,6 gram vezels. De vezel-up!-variant met volkorenbrood telt al 10 gram vezels! Zo behaal je sneller de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels.

lees hier meer over vezels
ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets mee van Mond tot Kont
250 km fietsen voor de spijsvertering. Doe je mee?
Schrijf je in