Vezel-up! Van stamppot andijvie naar vezelrijke knolselderij-stamppot
Oer-Hollandse andijviestamppot. Ben jij er ook zo dol op? Een heerlijk winters gerecht. Maar wist je dat je, door een aantal kleine aanpassingen te doen, dubbel zo veel vezels binnen krijgt? Minstens zo lekker, en extra goed voor je buik. Want vezels dragen bij aan een gezonde spijsvertering. Een tipje van de sluier: de knolselderij in dit recept doet al heel veel met het vezelgehalte. Dus 'vezel-up' je andijviestamppot van 5,2 naar 11,2 gram vezels per portie!
Vezels zijn heel belangrijk voor een gezonde spijsvertering.
Lees hier meer over vezels
Hier het recept voor deze vezelrijke andijviestamppot met knolselderij en walnoten. Smullen geblazen!
Ingrediƫnten
Voor 2 personen
- 200 gram kruimige aardappels
- 250 gram knolselderij, in blokjes
- Scheutje melk
- 10 gram roomboter of halvarine
- 250 gram rauwe andijvie
- Nootmuskaat
- Peper en zout naar smaak
- 60 gram gehakte walnoten
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snijd ook de knolselderij in blokjes. Doe de aardappelen en knolselderij in een pan kokend water en laat 15 minuten koken.
- Pureer dit samen met een scheutje melk en de boter tot een romig geheel.
- Meng 250 gram rauwe andijvie door het mengsel.
- Breng op smaak met nootmuskaat en eventueel peper en zout.
- Schep de puree op twee borden en garneer af me de walnoten.
Eet smakelijk!
Vezel-up!
De oorspronkelijke andijviestamppot telde 5,2 gram vezels per portie. De vezel-up!-variant - een stamppot met andijvie, knolselderij, aardappel en walnoten - telt al gauw 11,2 gram vezels! Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels.

Alles over vezelsDownload gratis de vezelgids
Bron: Maag Lever Darm Stichting