Vezel-up! Ontbijtkoek

Ontbijtkoek: een welbekend tussendoortje (of ontbijtje) voor veel Nederlanders. Toch is het minder gezond dan de naam wellicht doet vermoeden. Ontbijtkoek bevat vaak veel suikers, en bovendien wordt de koek meestal gemaakt van witmeel. Laat dat nu net nauwelijks vezels bevatten! Wij gingen op zoek naar een gezonder alternatief: een ontbijtkoek vol goede, voedzame en vezelrijke ingrediënten. Hoe je hem zelf maakt? Dat zie je in de video hieronder!

Ontbijtkoek

Met dit recept tover je het traditionele plakje ontbijtkoek - die per portie 1,8 gram vezels telt - om naar een véél vezelrijker alternatief met maar liefst 4,3 gram vezels per plak! Lekker & vezelrijk!

Lees hier meer over vezels en waarom ze zo belangrijk zijn voor het gezond houden van je buik

Bekijk hierboven het recept voor deze gezonde ontbijtkoek. Of lees de toelichting hieronder.

Ingrediënten

Voor 12 plakken

Bereiding

Tip

Doe een aantal plakjes ontbijtkoek in gesloten diepvrieszakjes in de vriezer. Zo kun je elke dag een vers tussendoortje meenemen naar school of werk!

Tip

Varieer ook eens met het toevoegen van verschillende soorten (ongezouten) gehakte noten. Lekker voor extra bite!

Vezel-up!

De traditionele ontbijtkoek telde slechts 1,8 gram vezels per portie. De vezel-up!-variant - de zelfgemaakte volkoren ontbijtkoek - telt al gauw 4,3 gram vezels per portie! Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels.

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Doneer